Hønefoss ønsker Lyn-ess

Foto: Scanpix

- Men vi kan nok ikke konkurrere med utenlandske klubber, sier Ole Bjørn Sundgot.

10.12.09 13:16

Paul Obiefule (23) har vært en av Lyns beste spillere de siste par sesongene, og skotske Aberdeen er interessert. Nå innrømmer også den nyopprykkede Tippeliga-klubben Hønefoss at de følger utviklingen nøye. De har vært i kontakt både med Lyn og spillerens agent.

- Vi har forhørt oss, ja. Sånn sett er vi interessert. Men vi kan nok ikke konkurrere med en klubb som Aberdeen. Nå avventer vi derfor situasjonen, sier Hønefoss-treneren til Nettavisen.

Høyt lønnet
Obiefule kom til Lyn i 2007, og skrev under på en ny kontrakt med klubben høsten 2008. Etter det Nettavisen erfarer er han nå Lyns klart best betalte spiller, med en total årslønn på minst 1,8 millioner kroner. Nettavisen er også blitt fortalt, av såkalt seriøse kilder, at han tjener om lag tre millioner kroner i året.

1,8 millioner eller tre millioner? Uansett er det altfor mye for den økonomisk hardt prøvede klubben. De har ikke råd til å beholde ham.

Det beste, for Oslo-klubben, ville selvsagt vært å selge ham utenlands. De vet nemlig at hvis Obiefule blir i Norge også neste sesong, kan de nemlig ikke forvente en eneste krone i overgangssum. Det skal være velkjent i det norske markedet at Obiefule er tilgjengelig gratis for norske klubber, hvis Lyn ikke lykkes med å selge ham.

Det betyr igjen at interesserte klubber, som Hønefoss, kan bruke alle de tilgjengelige midlene på lønn. Etter det Nettavisen erfarer skal Hønefoss stå klare med et lønnstilbud til Obiefule på mellom 1,5 og to millioner (da er sign-on-fee inkludert) i året.

Les også:SMS reddet Lyn

- Har ikke fått et tilbud
Sundgot benekter imidlertid at de har gitt den sentrale midtbanespilleren et konkret tilbud.

- Vi forhørte oss med Lyn angående Obiefule. Tidligere er det kjent at vi snakket med Lillestrøm om Olivier Occean. Vi er i en periode hvor vi spør en del for å få tak i informasjon om flere spillere, men han har ikke fått noe konkret tilbud fra oss, sier Sundgot.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hønefoss

Mest lest på Sport

Annonsebilag