*Nettavisen* Sport.

Hønefoss-Solli pådro seg brudd i ansiktet

HENTET I AMBULANSE: Alexander Solli forlot AKA Arena i helikopter etter å ha pådratt seg en hodeskade. Foto: Marit Orø (Ringerikes Blad)

Hønefoss-kapteinen ble hentet i luftambulanse.

09.06.14 23:46

Mandag kveld opplyser Oslo Universitetssykehus i sin pressetjeneste at Hønefoss-kaptein Alexander Sollis skader er moderate.

Sykehuset klassifiserer skader i fire grader: Lette, moderate, alvorlige og livstruende.

Brudd i ansiketet
Til VG opplyser Hønefoss' sportssjef og konstituerte daglige leder Rolf Magne Walstad at kapteinen pådro seg brudd i ansiktet.

- Det er positive nyheter i den forstand at skadene er moderate. Brudd i ansiktet, men situasjonen er stabil. Han blir til observasjon. Alt bedre enn kritisk skade, godt nytt for Hønefoss, melder Walstad til avisen.

Hønefoss-spilleren ble liggende bevisstløs på banen etter en duell med en av Tromsdalens spillere under 1.-divisjonskampen mandag kveld.

Lagkameratene Łukasz Jarosiński og Kristjan Örn Sigurdsson kom løpende til, og flere spillere var tydelig preget av situasjonen.

Den tidligere Vålerenga-spilleren var bevisstløs i to-tre minutter og fikk behandling av helsepersonell på stedet, før en ambulansebil ble kjørt ut på banen.

Etter en stund ble det besluttet at Solli måtte hentes med luftambulanse. Da sendte dommer Espen Berntsen spillerne i garderoben, slik at helikopteret kunne lande på AKA Arena.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKADET: Alexander Solli pådro seg en alvorlig skade under kampen mellom Hønefoss og Tromsdalen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Medisinsk koordinator Tor Arve Magnussen bekreftet mandag kveld at det er snakk om at kutt i pannen.

- Han er ved bevissthet og har pådratt seg et stort kutt i pannen. Vi regner med at vi vet mer om den medisinske tilstanden i løpet av en times tid, opplyste Magnussen til TV 2 Sporten.

Solli ble flydd vekk fra stadion klokken 20.19. og var ved bevisshet på dette tidspunktet.

Kampen ble satt i gang igjen for å fullføre de siste fire minuttene. Spillerne viste imidlertid ikke antydninger til å ville score mål. De tok hverandre i stedet i hånda og avsluttet i realiteten kampen.

Flere spillere var tydelig preget av hendelsen og sto lamslåtte og sjokkerte igjen på banen etter kampslutt. Noen av dem gråt.

Kampen, som Hønefoss vant 4-0, var Rune Skarsfjords første som hovedtrener for Hønefoss.

Se video av at helikopteret lander på AKA Arena her:

HTML EMBED


Mandag kveld la Hønefoss ut følgende pressemelding:

"Vi er alle sterkt preget av den meget alvorlige hendelsen som medførte at HBKs kaptein, Aleksander Solli, måtte fraktes med Luftanbulanse til Oslo Universitetssykehus i kveld. Våre tanker går nå til Alexander på sykehuset samt til hans samboer og familie.

Vi avventer informasjon fra sykehuset om Aleksanders tilstand. Etter skaden fikk han øyeblikkelig, stabiliserende behandling av tre tilsteværende leger. Ambulanse var raskt på plass, og Luftanbulansen landet på AKA Arena etter ca 15 minutter. Alexander var stabil og ved bevissthet da han ble fraktet med helikopter til sykehuset. Han bevegde på armer og bein.

Vi håper alle intenst at det går bra med Alexander og at han raskt kommer på bedringens vei igjen. Inntil da må vi avvente nærmere informasjon fra sykehuset.

Vi vil få uttrykte en dypfølt takk til alle tilskuerne, vaktmannskapene, frivillige og alle andre som bidro med å hjelpe til for en rolig og korrekt opptreden etter skadeepisoden."

Alexander Solli ble hentet fra Løv-Ham til Vålerenga før 2011-sesongen. I februar 2013 ble han solgt fra Oslo-klubben til Hønefoss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.