Hønefoss-spiller med selvmordstanker

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Jeg vet mange er redd for å innrømme slikt.

27.05.13 09:42

Hønefoss-spilleren Heiner Mora er sykmeldt. Landslagsspilleren har hatt tanker om selvmord, melder C More.

Nylig gikk backen/kantspilleren ut i en avis i hjemlandet Costa Rica.

– Jeg vurderte selvmord. Jeg vet mange er redd for å innrømme slikt, men tanken streifet meg. Jeg kommer ikke til å spille mer, selv om de har sagt at det kan komme krav. Først kommer familien. Og så lenge de ikke er her, ønsker heller ikke jeg å være her, sa Mora til avisen Al Dia i hjemlandet.

Mora har ikke vært tilgjengelig for intervju, men bekrefter overfor C More at han er sitert riktig.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud ønsker ikke å kommentere saken.

– For kommentarer i den saken henviser jeg til Terje Raastad, skriver Smerud i en SMS til NTB. Raastad er styreleder i HBK Toppfotball.

Språkproblemer
Heiner Mora har igjen halvannet år av kontrakten. Hønefoss sier til C More at klubben håper å finne en løsning. Partene er i samtaler. HBK har koblet inn sitt medisinske apparat.

– Vi er i en forhandlingsposisjon, men for klubben er det helt uaktuelt å frigi ham. Det kan skape presedens for hele Fotball-Norge, og det kan vi ikke gjøre, sier styreleder i HBK Toppfotball, Terje Raastad til Ringerikes Blad.

Et utlån til gamleklubben Saprissa kan være en mulighet. Det er spesielt savn av kone og barn i hjemlandet som har ført Mora ut i depresjon. Språkproblemer skal også være en årsak til at spilleren mistrives i Hønefoss.

Omskolert
Mora har denne sesongen blitt omskolert fra høyrekant til back. Med suksess. Han har scoret ett mål og hatt tre målgivende pasninger for ringerikslaget. Costaricaneren er blant HBKs beste spillere.

28-åringen fra San José har ikke vært på banen siden 1-2-tapet mot Rosenborg 13. mai.

Hønefoss tar fotballferie på 11.-plass med 13 poeng. Ned til Odd på kvalik er det to poeng. Molde og Sandnes Ulf under streken har ti poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.