*Nettavisen* Sport.

Horekunde og superstjerne

Foto: Reuters/Scanpix

Franck Ribéry har overlevd kraftige stormer før.

21.04.10 14:42

Følg Bayern München – Lyon direkte i Nettavisens livesenter fra klokken 20.45!

Onsdag kveld står Franck Ribéry og Sidney Govou på hver sin banehalvdel når Bayern München er vertskap for Lyon i semifinalen i Mesterligaen. Utenfor banen står de to franskmennene side ved side i en prostitusjonsskandale som også involverer to andre landslagsspillere, Karim Benzema og Hatem Ben Arfa.

Alle er mistenkt for å ha hatt «regelmessig sex» med en ikke navngitt franskmarokkansk jente etter å ha blitt introdusert for henne på Zaman Café, en beryktet nattklubb på Champs-Élysées i Paris. Prostitusjon er lovlig i Frankrike, men den som selger sextjenesten må være over 18 år, og det var ikke denne jenta.

– Har innrømmet
Tobarnsfaren Ribéry kan straffes med inntil tre år i fengsel og bøter opp mot 400.000 kroner dersom han blir straffeforfulgt og kjent skyldig.

– Dommer Andre Dando har ikke ennå avgjort hvorvidt Ribéry blir tiltalt, det er fortsatt en mulighet. Ribéry har innrømmet at han har hatt et seksuelt forhold til jenta over flere måneder, men benekter at han kjente til at hun var underårig. Han kan være i alvorlig trøbbel på verste mulige tidspunkt i karrieren, uttalte en rettskilde i Paris ifølge Daily Mail tirsdag.

Det samme gjelder Govou, Benzema og Ben Arfa.

Ribéry regnes som en av Bayern Münchens aller beste spillere og er en nøkkelspiller på det franske landslaget. Onsdag kveld får vi en sjanse til å se om både Ribéry og Govou klarer å fokusere på fotball i disse stormfulle tider.

Govou har i alle fall fått god tid til å tenke, ettersom Lyon har brukt to dager på landeveiene for å nå fram til München.

Truet med balltre
Når det gjelder Ribéry, som konverterte til islam før han giftet seg med sin nåværende kone Wahiba i 2002, er ikke dette første gang han befinner seg i stormens sentrum.

For fem år siden avbrøt han sin kontrakt med tyrkiske Galatasaray tre år før den utløp, og skrev under for Olympique Marseille. Galatasaray ble rasende, og ifølge Ribéry selv kom hans tidligere agent John Bico, klubbdirektør Bülent Tulun og forretningsmannen Haim Fresco på døren med et balltre og truende ord.

– Jeg sa at de skulle snakke med min agent og min nye klubb. Bico slo inn det ene vinduet i huset mitt og sa at han ville ødelegge bilen min dersom jeg ikke åpnet døren. De sto ved siden av bilen min. Jeg ringte advokaten min og han ba meg om å la være å gjøre noe. Jeg ringte deretter til militærpolitiet, har Ribéry fortalt ifølge Sky Sports.

Ribéry brøt kontrakten fordi Galatasaray ikke overholdt lønnsforpliktelsene sine, og fikk senere medhold av både Det internasjonale fotballforbundet og Idrettens Voldgiftsrett i Lausanne.

Store ansiktsskader
Bare to år gammel opplevde Ribéry noe langt mer alvorlig, da han og familien var involvert i en bilulykke i hjembyen Boulogne-sur-Mer, hvor bilen deres kolliderte med en lastebil. Ribéry pådro seg alvorlige ansiktsskader, og måtte sy over hundre sting, noe som etterlot to lange arr på høyresiden av ansiktet.

– Det rare er at ulykken ikke var spesielt alvorlig. Ingen døde. Du kan til og med si at jeg var heldig. Problemet var at jeg satt i baksetet og fløy framover med ganske stor kraft. Jeg var for ung til å telle arrene i ansiktet, men jeg tror det ble noen hundre. Så her er jeg. Dette er mitt ansikt, det er dette folk kjenner meg ved. Jeg er fornøyd med ansiktet mitt, har han fortalt til The Sun.

Etter overgangen til Galatasaray utviklet Ribéry seg til en klassespiller i Olympique Marseille. 27. mai 2006 fikk han sin første landskamp, og i det påfølgende verdensmesterskapet spilte han alle Frankrikes sju kamper. Året etter ble han kjøpt til Bayern München for 25 millioner euro, noe som var ny klubbrekord for den tyske storklubben.

– Vi har vunnet i Lotto, uttalte klubbpresident Franz Beckenbauer da overgangen ble offentliggjort.

I det kommende verdensmesterskapet er det ventet at Ribéry vil spille en langt mer sentralt rolle for Frankrike. Forutsetningen er naturligvis at han er på frifot.

Kilder: Sky Sports, Le Point, Wikipedia

Følg Bayern München – Lyon direkte i Nettavisens livesenter fra klokken 20.45!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.