Duoen er klar for RBK, men ansettelsen har ført til mye sinne i Haugesund. RBK meldte fredag morgen at det skulle holdes en pressekonferanse 12.00 i klubblokalene samme dag, men dette ble senere fjernet fra RBKs hjemmeside.

RBK bekrefter for NTB at pressekonferansen er avlyst.

Horneland og Rosenborg mener at den avtroppende Haugesund-treneren har en måneds oppsigelsestid i sin kontrakt. FKH mener derimot at de har terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober.

Rogalandsklubben mener dermed at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands avtale løper fram til 30. november 2019. Den kontrakten skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt.

Les også: Tobias Heintz solgt til Kasimpasa

- FK Haugesund og jeg ble tidligere i høst enige om endrede vilkår for min trenerstilling. De nye vilkårene gjelder fra 1. januar 2019. Fra denne dato gjelder følgende oppsigelsesadgang i: Under arbeidsforholdet og etter utløpet av prøvetiden gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 1, måned, regnet fra og med utløpet av kalendermåneden oppsigelsen fant sted, sier Horneland i en pressemelding fredag.

- Denne bestemmelsen har jeg forholdt meg til. Men det gjør ikke FK Haugesund som overraskende anser seg uforpliktet av den nye avtalen med tilhørende oppsigelsesadgang.

- Jeg ser nå fram til å begynne som ny trener for Rosenborg BK etter oppsigelsesperiodens utløp, sier Horneland.

- FK Haugesunds terminering av avtalte rettigheter i et eksiterende og løpende arbeidsforhold er uten støtte faktisk eller rettslig og er ugyldig, sier advokat Erik Flågan som representerer Horneland i saken.

RBK skal om kort tid ut i en rettssak mot trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. De ble sparket underveis forrige sesong.

Få med deg: LIVE: Januarvinduet 2019

- Vi skjønner klubben blir lei seg

Styrelederen i Rosenborg, Ivar koteng, var tydelig på at de forstod at FK Haugesund ble fortvilet over å se trenerduoen forlate vestlandskysten. Det meddelte han til Nettavisen torsdag ettermiddag.

- Vi skjønner jo at en klubb blir lei seg og at det er vanskelig å miste to gode trenere, så det er ikke noe vanskelig å skjønne, svarer Koteng.

Styrelederen i FKH, Leiv Helge Kaldheim, har tidligere uttalt til Haugesunds Avis at Rosenborg har vært uryddige i prosessen. Han mente klubben hadde gitt klar beskjed om at de ville beholde trenerduoen og at de hadde kontrakter å forholde seg til.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

Ville ikke sammenligne Horneland og Ingebrigtsen

RBK-styrelederen var klar på at Horneland hadde vært på listen over ønskede trenere siden august, men at det først ble konkrete samtaler mellom klubben og trenerduoen den siste måneden.

- Var han deres førstevalg? Hvor lå han på lista?

- Det var ikke sånn lista var. Vi sorterte lista etter hvordan typer vi var ute etter, og Horneland lå øverst på lista over den typen han er som trener. Så det var jo ikke et førstevalg og et andrevalg, vi var aldri i den situasjonen.

- Hvorfor er de bedre enn det (Kåre) Ingebrigtsen og (Erik) Hoftun var?

- Jeg har ikke lyst til å kommentere hvordan de er i forhold til tidligere trenere. Vi har tro på at fotballen utvikler seg og trenerne med dem, og klubben må også følge med, svarte Koteng motvillig torsdag ettermiddag.

(©NTB)