RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SENTRAL: Magne Hoseth var sentral i Stabæk-debuten.
SENTRAL: Magne Hoseth var sentral i Stabæk-debuten. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Hoseth: - Det er alltid like deilig å slå Rosenborg

Sist oppdatert:
Magne Hoseth storspilte i Stabæk-debuten.

STABÆK - ROSENBORG 4-1:

NADDERUD STADION (Nettavisen): 

Magne Hoseth har i nesten hele sin karriere spilt for Molde, Rosenborgs erkerival.

Tidligere denne uken meldte moldenseren overgang til Stabæk, og han fikk tillit fra start i sin første kamp for sin nye klubb, mot nettopp Rosenborg.

Hoseth har aldri lagt skjul på hvor høyt han setter en seier over den tidligere giganten i norsk fotball, og allerede i sin Stabæk-debut var han sentral.

Med et utsøkt hovmesterblikk, etter 24 minutters spill, serverte han Franck Boli, som alene med keeper var iskald og satte ballen utagbart inn bak Rosenborg-keeper Daniel Örlund.

Et svakt Rosenborg-lag hadde lite å stille opp med i førsteomgangen, og Fredrik Brustad doblet ledelsen for hjemmelaget like før pause, før et Rosenborg-selvmål sørget for 3-0-ledelse til vertene ved pause.

Rosenborg reduserte tolv minutter inn i andreomgangen, men de kom aldri nærmere. Minutter før full tid satte Fredrik Brustad spikeren i kista med sin 4-1-scoring, og dermed tok Stabæk tre viktige poeng, og sin andre seier over trønderne denne sesongen.

- Ekstremt deilig
Kampens store spiller, Magne Hoseth, var meget fornøyd med seier i sin debut, og han legger ikke skjul på at det smaker litt ekstra godt med seier mot Rosenborg.

- Det er alltid like deilig å slå Rosenborg. Man tar ikke Molde-hjertet bort fra meg, selv om jeg flytter på meg. Det har vært 15 år med kniving mot Rosenborg, og det er alltid artig å slå de, sier Hoseth til Nettavisen.

- Det var en veldig god kamp, og jeg er stolt av gutta. Vi kan spille bedre fotball, det kan vi, men det vi gjør i førsteomgangen er ekstremt bra. Vi faller litt sammen i andreomgangen, men ikke mer enn at vi klarte å holde unna, sier Hoseth etter kampen.

Hoseth imponerte voldsomt i sin debut, og kunne notere seg for to målgivende pasninger. Den andre målgivende pasningen kunne fort ha blitt kreditert Hoseth selv, men reprisene viste at en uheldig Rosenborg-spiller satte ballen i eget mål.

- Jeg fikk ikke målet, nei? Det gikk bra for meg i dag. Jeg holdt i 75 minutter, men det ble tungt etter hvert.

- Det var litt sånn vårslipp for meg dette. Det var godt å være utpå her i dag, og når du har spillere som Fredrik Brustad og Franck Boli frempå der, så er det en drømmerolle å spille der jeg gjør. Dette var artig. Det har vært en følelsesladet uke, igjen, i livet mitt.

Viktig bidrag
Stabæk-trener Bob Bradley var meget godt fornøyd med hva hans elever viste under søndagens oppgjør.

- Det var en veldig viktig seier for oss. Vi har vist denne sesongen at vi kan spille god fotball, og nå prøver vi å være mer stabile. Nå har vi hentet inn rutinerte spillere, som Magne Hoseth og Andrew Jacobson, som har spilt store oppgjør tidligere, det er noe som er en viktig egenskap for oss å ha i stallen, sier Bradley til Nettavisen.

Han er full av lovord om Hoseths debut mot Rosenborg, og mener samtidig at moldenseren har mer å gå på.

- Han har fortsatt et fantastisk øye for pasninger. Assisten hans på Bolis første mål var spesielt god. Han er en leder på banen som oppmuntrer medspillerne og hever intensiteten på treningene, fortsetter Stabæk-treneren.

- Jeg er veldig fornøyd med at han kom hit, og at han allerede har vært et meget positivt innslag i laget vårt. Men han har mer å gå på, det tror jeg han ville sagt selv også. Han gikk tom for krefter etter hvert, og jo mer tid han får i laget, jo bedre kommer han til å bli.

Dramatisk
Fire minutter før full tid kom et voldsomt uvær inn over Nadderud, og dommeren valgte å sende spillerne i garderoben etter at lynet hadde slått ned rett ved banen.

Stabæk-spiss Fredrik Brustad så ut til å bli noe skremt over det høye smellet som sørget for at dommeren valgte å stoppe kampen.

I sekundet etter at et voldsomt smell ble hørt på Nadderud, kunne man se Brustad hoppe høyt i været, og han så noe skremt ut.

- Jeg har alltid hatt litt redsel for lyn og torden. Jeg har sett noen skrekkvideoer på YouTube, vet du. Så jeg tenkte at jeg skulle hoppe med en gang det smalt, sier Brustad til Nettavisen.

- Det var veldig høyt, og det hørtes ut som det slo ned rett ved meg. Jeg liker meg best under tak når det tornder og lyner, sier Brustad til Nettavisen.

Hovmesteren
Etter en jevn innledning på kampen, hvor ingen av lagene klarte å tilrive seg initiativet ute på det grønne gresset på Nadderud, var det hjemmelaget som etter hvert kom til den første, store målsjansen.

13 minutter tok det før kampens første gode mulighet kom.

Etter et vakkert angrepsspill av vertene kom Anders Trondsen  seg helt fri på høyrekanten, og la ballen inn på nærmeste stolpe. Der dukket Franck Boli opp, men dessverre for hjemmelaget satte han ballen i nettveggen.

Rosenborg slet med å produsere gode målsjanser i den første omgangen, og det de kom til av muligheter var etter døball.

Nærmest var Riku Riski, etter 16 minutters spill. Dødballen fra Morten Gamst Pedersen var presis, men finnen headet ballen over målet.

Hoseth hadde slitt med å gjøre seg bemerket innledningsvis i kampen, men etter 24 minutter viste han at han fortsatt har mye å bidra med.

Veteranen mottok ballen inne i midtsirkelen, og på halv volley slo han en utsøkt pasning i gjennom til Boli, som var iskald alene med keeper, og sendte vertene vakkert opp i føringen.

Stabæk-overtak
Seks minutter etter at vertene tok ledelsen var de frampå nok en gang.

Morten Morisbak Skjønsberg og Fredrik Brustad kombinerte fint, før sistnevnte flikket ballen gjennom til Boli.

Spissen forsøkte seg med et lekent avslutningsforsøk, men den lekre chippen gikk, dessverre for vertene, på feil side av stolpen.

Men kun minutter før pause doblet vertene ledelsen.

Boli la ballen ut på kant til Ville Jalasto, som på direkten la et vakkert innlegg på første stolpe. Der dukket Fredrik Brustad opp. På noe heldig vis klarte spissen å sette ballen inn bak Örlund, og Brustad satte dermed sitt syvende Tippeliga-mål denne sesongen.

På overtid i førsteomgangen markerte Hoseth seg nok en gang.

En utsøkt corner fra Stabæks nykommer, landet i beina på en uheldig Per Verner Rønning, som satte ballen inn i eget mål.

Det var Hoseths andre målgivende pasning for kvelden.

INGEN GOD DAG på jobben for Rosenborg. Stabæk vant enkelt 4-1.


Spenning

Tre minutter inn i andreomgangen var Hoseth nok en gang servitør, men avslutningen fra Boli gikk rett på Örlund.

Rosenborg slet med å tilrive seg noe initiativ også innledningsvis på den andre omgangen.

Stabæk sto godt organisert og hindret trønderne i å komme til annet enn avslutninger på dødball.

Tolv minutter inn i andreomgangen kom ble det ny spenning i kampen.

Jørgen Skjelvik spilte Riku Riski alene med keeper, og finnen gjorde ingen feil og reduserte for gjestene.

Scoringen tente gjestene, som fikk en helt annen innstilling.

Seks minutter etter reduseringen kunne gjestene ha scoret nok en gang.

Mikael Dorsin serverte et vakkert innlegg til Mikkel Diskerud. Headingen fra den gamle Stabæk-spilleren var god, men en feberredning av hjemmelagets keeper, Mande Sayouba, hindret scoring.

Rosenborg tok over initiativet i oppgjøret, og produserte flere gode sjanser, men avslutningene var upresise.

Vertene la etter hvert fokuset over på å sikre ledelsen, og lot samtidig Rosenborg trille ball. 

Drøye ti minutter før full tid ble Magne Hoseth byttet ut, og fikk trampeklapp av sitt nye hjemmepublikum. 

Åtte minutter før full tid fikk gjestene en gigantmulighet.

Ole Kristian Selnæs fant en helt umarkert Alexander Sørloth inne i boksen. På utrolig vis klarte Sørloth å sette ballen over fra fire meters hold. Den hadde nok far, Gøran Sørloth, satt i mål.

Kun to minutter senere punkterte hjemmelaget kampen.

Plutselig var Brustad alene med keeper, og satte vakkert inn 4-1 for hjemmelaget. 

Fire minutter før slutt kom et voldsomt uvær inn over Nadderud, og dommeren valgte å sende spillerne i garderoben i påvente av at værsituasjonen skulle roe seg ned.

Kampen kom i gang igjen etter få minutter, men flere scoringer ble det ikke, og dermed endte kampen med 4-1-seier til Stabæk.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere