*Nettavisen* Sport.

Hoseth: - Vi er Norges beste lag

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Magne Hoseth mener Molde er Norges beste lag etter kalasseieren mot Rosenborg.

10.08.09 08:52

- Akkurat nå er vi Norges beste lag. Vi må kunne kalle en spade for en spade. Dette var en maktdemonstrasjon fra vår side, sier Magne Hoseth etter den overbevisende 5-0-seieren i kvartfinalen mot Rosenborg.

- Det er kun sex som er bedre enn å slå Rosenborg, humrer Hoseth.

Både Hoseth og Molde har vartet opp med et imponerende angrepsspill og store seire på hjemmebane i det siste, senest i 8-1-seieren i Tippeligaen mot Start. Og etter å ha ydmyket serieleder Rosenborg, ser ikke Hoseth noen grunn til at Molde ikke skal ta gullet fra Rosenborg.

Les også: Molde kledte av Rosenborg

- Det føles som om vi går på vann. Og det er ikke umulig å ta Rosenborg. Når jeg spilte for FC København lå vi en periode hele seksten poeng bak serieleder Brøndby, men så fikk de en nedtur som førte til at vi lå tre poeng bak Brøndby med fire kamper igjen å spille. Jeg føler Molde er litt i samme situasjon nå. Vi må bare være nærmest mulig Rosenborg, sier han.

Også Molde-kaptein Daniel Berg Hestad mener laget fra Rosenes by har overtatt roret som Norges beste lag og tror Molde kan frarøve Rosenborg gullet på målstreken.

- Ja, vi er såpass langt foran Odd Grenland at vi ikke ønsker å kjempe om sølv, men heller gi Rosenborg kamp om gullet. Det blir vanskelig, men ikke umulig, sier Berg Hestad som nikket inn 2-0 etter corner fra Hoseth.

Bratseth uviten
Men det var Magne Hoseths praktscoring de fleste snakket om etter kampen. Hoset utnyttet Rune Almenning Jarsteins svake utspill med å skyte ballen i mål fra ti meter inne på Rosenborgs banehalvdel.

- Det er nok det meste spesielle målet jeg har scoret noensinne, sier Hoseth.

For Hoseth ble kvelden komplett med den utrolige 3-0-scoringen - spesielt etter at Rune Bratseth før kampen hevdet at Hoseth var en medgangsspiller som altfor lett bukket under.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

- Bratseth traff smellgodt med sin kommentar, sier Hoseth ironisk.

- Men uttalelsene til Bratseth vitner om uvitenhet. Han har tydeligvis ikke fulgt så godt med i år og Bratseth har heller ikke fått med seg at jeg hadde en av mine beste sesonger som Molde-spiller når laget var i Adeccoligaen i 2006.

RBK best i første
Molde innledet imidlertid kvartfinaleoppgjøret mot erkerivalen Rosenborg tydelig nervøse. Trønderne koblet fullstendig grepet om kampen og kunne med større presisjon i avslutningene ha ledet med både ett og to mål allerede etter ni minutter spilt.

I stedet for RBK-mål, var det Molde som tok ledelsen. Etter ti minutter Molde tok RBK i ubalanse da en strålende Makhtar Thioune utnyttet de store rommene midtbanen til Rosenborg etterlot seg i jakten på mål. Thioune spilte fri Mame Biram Diouf som fosset forbi Mikael Dorsin og satte ballen iskaldt i mål bak Rune Almenning Jarstein.

Straffebom og Molde-dominans
To minutter etter hvilen fikk Rosenborg straffe, men Steffen Iversens forsøk fra krittmerket smalt i tverrliggeren og ut. Deretter var det kun Molde.

Molde brukte vel et kvarter av den andre omgangen til å slå trønderne ut av cupen. I det 52. minutt headet Molde-kaptein Daniel Berg Hestad ballen kontant i mål. Roar Strand klarte aldri å komme tett nok opp i Berg Hestad og man kan stille seg spørsmålstegn på hvorfor akkurat Strand skulle markere hodesterke Berg Hestad. Hoseth la som nevnt på til 3-0 med sin utrolige scoring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Alt håp om å komme tilbake for bortelaget forsvant da Anthony Annan fikk sitt andre gule kort i 68 minutt. Annan hektet Makhtar Thioune som var på vei i gjennom på ett av sine utallige løp. I det 74. minutt sendte Pape Pate Diouf opp i 4-0 med et velplassert skudd i mål bak Jarstein. Sju minutter før slutt sendte Jose Mota Molde til himmels med sin 5-0-scoring etter en Thioune-frispilling.

I en bølgedal
En skuffet Rosenborg-trener Erik Hamrèn mente sitt eget lag spilte godt helt fram til 0-3.

- Vi spiller godt og produserer flere sjanser helt fram til det 60. minutt når de scorer 0-3. Og når vi blir 10 mann blir det også lettere for Molde, sier Hamren, som innrømmer at Rosenborg sliter for øyeblikket med kun en seier på de siste fem kampene.

- Resultatmessig er vi en bølgedal, sier Hamren

Uheldige Jarstein
Landslagsuttatte RBK-keeper Rune Almenning Jarstein kom nok en gang i fokus da han sendte av gårde et tilbakespill rett til Magne Hoset som skjøt Molde i 3-0-leldelse i det tomme RBK-buret.

- Jeg får et tilbakespill som jeg må ta på et touch. Ballen går dessverre til Hoseth som sender ballen tilbake i mål, men jeg føler at jeg er uheldig i akkurat den situasjonen. Det var jo et drømmetreff av Hoset og all ære til han, sier Jarstein.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

En Steffen Iversen ute av form og som i tillegg bommet på straffespark ville ikke prate med pressen etter det sviende nederlaget, men Magne Hoseth har oppskriften for å få Iversen i bedre humør.

- Jeg får la han slå meg i bilspill senere i kveld, sier Hoseth som skal tidlig opp i morgen for nye utfordringer.

Flyet til landslagssamling i Oslo foran Skottland-kampen tar av 06:50 fra Molde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag