RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoseth ga Rosenborg gullhjelp


SCORET TO: Magne Hoseth ferier på Nadderud.
SCORET TO: Magne Hoseth ferier på Nadderud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Trønderne kan sikre gullet søndag.

STABÆK - AALESUND 1-4:

Stabæk har utfordret Rosenborg om gullet i Tippeligaen denne sesongen, men utpå høsten har bæringene stadig tapt terreng til trønderne.

Lørdag gikk Bob Bradleys menn på en smell hjemme mot Aalesund og dermed kan Rosenborg avgjøre gullkampen søndag ettermiddag.

Trønderne er åtte poeng foran Stabæk nå og med tre poeng hjemme mot Bodø/Glimt vil RBK være 11 poeng foran. Siden det kun er tre runder igjen etter den kampen, og kun ni poeng å kjempe om, vil det bety at Stabæk ikke lenger har mulighet til å innhente topplaget i ligaen.

- Tenker ikke på det
To mål av tidligere Stabæk-spiller Magne Hoseth, et frisparkmål av Jo Nymo Matland og en fulltreffer av Leke James ga storseier.

Ironisk nok var det Molde-legenden Hoseth, klubbhelt hos en av Rosenborgs argeste rivaler, som nå sørget for at trønderne kan sikre seg seriegullet med seier over Bodø/Glimt søndag.

- RBK har vunnet serien for mange kamper siden, uansett, så det tenker jeg ikke så mye på. Dette var oppløftende for oss, vi spiller bra fotball. Personlig er det fint å bevise at du har noe på banen å gjøre og bidra når jeg ikke har fått bidra så mye ellers i høst, sier Hoseth til C More.

- Men alt jeg tenker på nå, er hva Mini skal si i analysen sin på Fotballkveld i morgen. Jeg gleder meg allerede, gliser veteranen.

Bommet på straffe
Ernest Asante scoret målet til hjemmelaget.

Aalesund ligger for øvrig på en tiendeplass med sine 35 poeng og hadde i bunn og grunn kun æren å spille for i lørdagens oppgjør.

35 minutter var spilt da gjestene tok ledelsen. Innbytter Magne Hoseth fikk ballen av Henrik Bjørdal og banket inn ledelsen mot gamleklubben.

Før tangotrøyene tok føringen hadde bæringene misbrukt en straffe.

Yassine El Ghanassy jaget en ball og ble lagt i bakken inne i 16-meteren av AaFK-keeper Sten Grytebust og pipeblåseren pekte på krittet.

Belgieren tok selv straffen, men Grytebust gjorde opp for seg.

Punkterte kampen
Få minutter ut i andre omgang doblet Aalesund ledelsen. Jo Nymo Matland tok et frispark og det gikk via en Stabæk-spiller i muren.

Dermed var keeper Sayouba Mandé utspilt og ballen føk i nettet.

I det 74. minutt slo vertene tilbake ved Ernest Asante. Yassine El Ghanassy fikk ballen tilbake etter en corner og slo en lav ball inn foran mål. I feltet ventet Asante som kunne spasere inn reduseringen.

Nytt håp for vertene, men det skulle bli kortvarig.

Ti minutter før slutt satte nemlig Hoseth inn sitt andre mål for kvelden da han plukket opp en retur fra keeper Mandé og trillet inn 3-1.

På tampen satte Leke James inn Aalesunds fjerde mål og sitt ellevte mål totalt i årets Tippeliga. Kampen var så definitivt avgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere