RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Hoseth sendte Molde til semifinalen

Sist oppdatert:
Molde holdt på å rote det til for seg selv mot Sandefjord.

MOLDE - SANDEFJORD 2-1 : Premier League tok mye av oppmerkesomheten lørdag kveld, men også i Norge rullet fotballen for fullt.

På Aker Stadion var det duket for kvartfinale i cupen, da adeccoligalaget Sandefjord kom på besøk for å måle krefter med Ole Gunnar Solskjærs Molde.

Sandefjord tok ledelsen i andre omgang, men Molde snudde kampen med scoringer av Davy Claude Angan og Magne Hoseth og er klare for semifinalen.

Hoseths matchvinnerscoring kom to minutter på overtid, og han var lettet over at semifinalebilletten ikke ble rotet bort.

- Først omgang spiller vi sinnssyk fotball, og bør lede med flere mål til pause. Så blir det tøft når de scorer, men vi viser en enorm arbeidsmoral og vilje, sier Hoseth til NRK etter kampen.

- Kan avgjøre før
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var passe fornøyd etter kampen.

- Vi trenger ikke gjøre det så spennende, og kan egentlig avgjøre kampen lenge før vi gjør, sier Solskjær til NRK.

Sandefjord-trener Arne Sandstø var selvsagt skuffet over at de rotet bort ledelsen.

- Når vi klarer å spille oss til den fordelen vi gjør, føler jeg meg skuffet. Vi forsvarer oss med litt flaks og litt dyktighet, men det er synd at dette skjer når vi er så nære, sier Arne Sandstø til NRK etter kampen.

Molde åpnet kampen godt og hadde mange store sjanser og enda flere halvsjanser, uten å få ballen i mål. Sandefjord forsvarte seg heroisk, og lagene gikk derfor til pause på 0-0.

Det ga krefter i slitne Sandefjord-bein.

Sandefjord scoret først
20 minutter ut i andre omgang kom bortelaget på et sjeldent angrep, og et innlegg ble slått inn i boksen. Der ventet innbytter Jo Sondre Aas, som dundret til på volley. Ballen gikk rett i mål bak en sjanseløs Ole Söderberg, og dermed tok Sandefjord en overraskende ledelse.

Molde satte opp tempoet to hakk og jaktet utligning. Det skulle de også få, selv om den kom i grevens tid.

I det 83. minutt ble Davy Claude Angan spilt fri av Etzaz Hussain, og stormet inn i boksen. Fra skrått hold skjøt han ballen i mål med en markkryper, og dermed sto det 1-1 på Aker Stadion.

Da trodde alle det skulle spilles ekstraomganger, men slik gikk det ikke.

Hoseth ble helt
Magne Hoseth, som ble syndebukk mot Basel i Champions League-kvalifiseringen for to uker siden, bestemte seg for å betale tilbake for straffebommen.

To minutter på overtid fikk han ballen på 25 meters hold og fyrte løs. Ballen dundret i mål bak Sandefjord-keeper Iven Austbø, og dermed vant Molde 2-1.

Nå er de som første lag klare for semifinale i cupen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere