RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hotellsjokk for Liverpool-fansen i Kiev


BLODPRIS: På Hotell Nivki i Kiev er prisen 125 ganger dyrere enn vanlig lørdag 26. mai, samme kveld som Mohamed Salah og Liverpool spiller Champions League-finale mot Real Madrid.
BLODPRIS: På Hotell Nivki i Kiev er prisen 125 ganger dyrere enn vanlig lørdag 26. mai, samme kveld som Mohamed Salah og Liverpool spiller Champions League-finale mot Real Madrid. Foto: Filippo Monteforte (AFP/Skjermdump Hotels.com)
Sist oppdatert:
Priser på opp mot 33.000 kroner per natt på lavprishotell venter fansen til mesterligafinalistene Real Madrid og Liverpool i finalebyen Kiev.

Hotellprisene i den ukrainske hovedstaden har skapt raseri hos supporterne den siste tiden. Mange overnattingssteder opererer nå med priser som ligger mer enn 100 ganger over normalen i forbindelse med finalen 26. mai.

Supportere som var heldige nok til å ha skaffet seg overnatting før hotellrommene forvandlet seg til de reneste luksusobjektene, skal også ha opplevd at reservasjonene er annullert.

NA+: Dette er kampene på NA+ i helgen!

Liverpools offisielle supporterklubb har publisert en guide til overnatting i Kiev på sine nettsider. Der er et av de anbefalte alternativene å bestille hotell i den polske byen Wroclaw.

Anbefaler kort opphold

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har på sin side sendt ut en diplomatisk formulert uttalelse, der det anbefales å bevege seg både inn og ut av Kiev på kampdagen.

– Det er ventet at den foretrukne reisemåten for majoriteten av fansen vil være charterfly inn og ut av Kiev samme dag, heter det der.

Hotellprisene på enkelte av overnattingsstedene i Kiev er svimlende. Et hotell ved navn Harmony tilbyr dobbeltrom med en liten TV i vinduskarmen til 3.534 euro. Det tilsvarer drøyt 33.500 norske kroner.

For å få frokost samme sted må du ut med ytterligere to euro.

Vanligvis skal døgnprisen samme sted angivelig ligge på 29 euro.

Nettavisen har tidligere sett på både flybilletter, kampbilletter og hotellpriser til Champions League-finalen. 

Utsolgte hoteller

De billigste alternativene vi fant i forrige uke, om man regnet turen for to personer, var en tur der fotballsupportere kan vente seg en sum på 25.145kr per person. Da må man mest sannsynlig se kampen alene fra tribunen, samt være kjapt ute på AirBNB.

Når vi på nytt sjekker nettstedet hotels.com lørdag ettermiddag, får vi kun opp ett hotell med ledige rom fra lørdag 26. mai til søndag 27. mai.

Det er Hotell Nivki, der et rom vanligvis er å leie til 222 kroner. Bor du ved hotellet den aftenen det spilles Champions League i byen, må du imidlertid punge ut med vanvittige 27.763 kroner.

Hotellet er dermed 125 ganger så dyrt på Champions League-kvelden enn ellers.

Alle andre Kiev-hoteller dukker opp som utsolgt på tjenesten.

Null strøm og vann

Flere supportere skal ha fått beskjed fra sine bookingpartnere på internett at reservasjonene deres er annullerte. En Liverpool-supporter ved navn Stephen forteller på sin Twitter-konto at han eventuelt kan få rebooke det samme rommet for tusenvis av kroner.

Også den spanske storavisen Marca har den siste tiden videreformidlet en rekke lignende historier.

En tilreisende supporter skal ha fått beskjed fra sitt hotell om å annullere bestillingen «fordi vi ikke vil ha vann og strøm tilgjengelig de aktuelle dagene».

Representanter for myndighetene i Kiev opplyste tirsdag at de nå har begynt å overvåke hotellprisene i byen. Siden har ingen hørt noe.

(©NTB)

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere