RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Houllier fikk sparken

Sist oppdatert:
Liverpool sparket mandag manager Gerard Houllier. Franskmannen forlater klubben umiddelbart.

- Liverpool har bestemt seg for å skille lag med manager Gerard Houllier. Styret tok denne avgjørelsen og Mr. Houllier har tatt det som en gentleman, sier direktør Rick Parry på en pressekonferanse mandag.

Men det er ingen bitter franskmann som nå forlater Liverpool.

- Jeg kom hit for seks år siden som en liverpoolsupporter og jeg forlater klubben som en enda større supporter. Jeg har kanskje forlatt Liverpool, men Liverpool vil aldri forlate meg. Jeg vil komme tilbake og se laget som en fan, sier han til klubbens hjemmesider.

- Jeg har alltid sagt at hensynet til klubben kommer først, og det står jeg fast på. Jeg har aldri vært her for min egen del. Jeg har vært her for klubbens del, sier Houllier på pressekonferansen.

Tror Houllier er bitter
France Football-journalisten Patrick Urbini tror ikke Houllier forlater klubben med lett hjerte.

- Jeg tror han er litt bitter, men det kommer ikke som noen overraskelse for ham med tanke på hva som har skjedd den siste uken, sier han til Sky News.

Spekulasjonene begynte sist torsdag da det ble sagt at 56-åringen kunne være på vei ut av Anfield i løpet av en uke. Lørdag gikk Houllier ut og sa at han var sikker på å sitte i sjefsstolen også neste sesong.

- Jeg er 100 prosent sikker på at jeg blir sittende, sa Houllier da.

Houllier hadde en hjerteoperasjon i oktober 2001, og da han vendte tilbake igjen seks måneder siden, var stort sett alle glade for det. Men franskmannen har ikke hatt særlig suksess med Liverpool siden de vant tre titler for tre år siden. Presset på ham har gradvis økt.

Nå er altså hans dager som Liverpool-manager talte.

Tre favoritter
Under Houlliers ledelse vant Liverpool UEFA-cupen, FA-cupen og ligacupen i 2001. Senere samme år vant de så Community Shield og den europeiske super-cupen. I 2003 vant de også ligacupen på ny.

Denne sesongen ble laget nummer fire i Premier League og kvalifiserte seg for Champions League neste sesong. Likevel får han sparken.

- Å kvalifisere seg for Champions League er et minimum, ikke et mål, sier Parry.

Charltons Alan Curbishley, Valencias Rafael Benitez og Celtic's Martin O'Neill er nevnt som mulige erstattere for Houllier.

- Jakten på en ny manager begynner nå. Dette er ikke dagen for spekulasjoner. Dette er Gerard Houlliers dag, en dag for ære. Vi avslutter i dag et kapittel i klubbens historie og i morgen starter vi på et nytt, sier Parry.

Var det riktig av Liverpool å sparke Gerard Houllier? Skriv din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere