*Nettavisen* Sport.

Houllier klar for Villa

Foto: AFP/Scanpix

Franskmannen blir John Carews nye sjef i Aston Villa.

08.09.10 22:23

Etter at Martin O'Neill forlot sin post som manager for Aston Villa har det blitt spekulert mye i hvem som blir hans arvtaker. I det siste har Gerard Houllier blitt pekt ut som favoritten.

Og ganske riktig. Sent onsdag kveld ble det klart at den tidligere Liverpool-manageren nå gjør comeback i Premier League. Det bekrefter Aston Villa i en pressemelding på sin nettside.

- Han besitter de kvalitetene vi var på utkikk etter. Erfaring fra Premier League og kunnskaper om hvordan vi skal forbedre den spillergruppa vi har her, sier Villa-direktør Paul Faulkner.

- Vi ser fram imot å jobbe med Gerard og ber fansen støtte ham i arbeidet med å bringe laget framover de neste fire årene.

- Jeg er stolt
Houllier var Liverpool-manager fra 1998 til 2004,. 62-åringen gjorde dype innhogg i Anfield-klubbens transferbudsjett, og brukte omtrent en milliard kroner i løpet av tiden på Merseyside.

Han er kjent som en mann som ikke er redd for å gjøre store forandringer, og under sine tidlige år i Liverpool kvittet han seg blant annet med spillere som Paul Ince og Jason McAteer.

- Jeg er veldig glad for å være her, og stolt over å få lede en klubb med slik historie som Villa. Det var vanskelig å forlate det franske fotballforbundet, men jeg kunne ikke takke nei til denne muligheten, sier Gérard Houllier om sin nye jobb.

- Aston Villa er en av Englands største klubber og har fantastiske fans. Dette er en stor utfordring, som jeg ser veldig fram imot å ta fatt på, sier franskmannen om sine nye arbeidsgiver.

Houllier har også tidligere jobbet med John Carew. Da nordmannen spilte i Lyon var det nemlig 62-åringen som var trener der.

Møter Stoke
Helsen til franskmannen har imidlertid vært en tilbakevendende tema. Han har slitt med hjerteproblemer og fikk blant annet hjerteinfarkt like før en kamp mot Leeds i oktober 2001.

Aston Villa ligger som nummer fire i Premier League etter tre kamper med seks poeng. Houllier første oppgave som sjef blir borte mot Stoke førstkommende mandag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.