*Nettavisen* Sport.

Høy temperatur da Milan sto imot Roma

HØY TEMPERATUR: Romas Mattia Destro, med ryggen til kamera, krangler med Milans Philippe Mexes (nummer to fra høyre) under kampen mellom de to lagene. Foto: Gregorio Borgia (AP)

Roma klarte ikke å avgjøre mot ti mann.

Selv om Milan ble redusert til ti mann halvveis i annen omgang, klarte ikke Roma å avgjøre Serie A-oppgjøret lørdag.

For selv om romerne presset på for vinnermålet mot Milans ti mann, fikk de aldri ballen forbi Diego López. Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

Nærmest avgjørelse var Romas Gervinho like før slutt. Han ble spilt fri av en lekker hælflikk fra Mapou Yanga-Mbiwa, men fra kloss hold klarte ikke ivorianeren å lure ballen i mål.

Som seg hør og bør i en italiensk storkamp, manglet det ikke på de gule kortene. Dommer Nicola Rizzoli delte ut fire til hvert lag, men situasjonen som sørget for at Milan ble redusert til ti mann var av det tvilsomme slaget.

Pablo Armero fikk sitt annet gule kort for hands, da han regelrett ble skutt i armen fra meget kort hold. Det styrket heller ikke dommerens sak at handsen skjedde midt på banen.

Milan klarte uansett å ri av stormen med ti mann, og trener Filippo Inzaghi så meget fornøyd ut med resultatet. Dermed feirer Roma jul på 2.-plass, tre poeng bak serieleder Juventus. Milan innehar 7.-plassen 14 poeng bak Juventus, men kan bli forbigått av Fiorentina søndag.

I lørdagens første Serie A-kamp spilte Sassuolo og Cesena 1-1. Sassuolos stjernespiss gjorde 1-0 på straffe, men Ze Eduardo utlignet på overtid. Cesena ligger nest sist med ni poeng, mens Sassuolo er på 12.-plass med sine 20 poeng.

Juventus møter Napoli i supercupkamp i Qatar mandag, og de lagene spilte sine kamper i siste førjulsrunde allerede torsdag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.