RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Hudfletter Mourinho

- Han er frekk og mangler folkeskikk, hevder fotballegende.

Han har oppnådd mye i løpet av kort tid som trener, José Mourinho. Både i Porto, Chelsea, og Inter har portugiseren hatt stor suksess, og nå er det Real Madrid som står for tur.

Spesielt forrige sesong med italienske Inter ble en gedigen opptur. Milano-klubben rasket med seg det meste som var av trofeer, og Mourinho kapret prisen som årets trener.

Men til tross for all suksessen er det likevel ikke alle som er like imponert over portugiserens prestasjoner fra benken.

- Mangler folkeskikk
I Mesterliga-finalen i mai i fjor var det Bayern München som måtte se seg slått av Mourinhos menn, og nå er det nettopp tyskernes ærespresident, Franz Beckenbauer, som tar til orde.

Mannen som har gått til topps i VM som både spiller og trener for Vest-Tyskland har lite til overs for Real Madrid-treneren.

- Han mangler folkeskikk og har ingen utdannelse. Selv om han går med kashmirgensere, så betyr ikke det at han oppfører seg som en gentleman, sier Beckenbauer ifølge nettstedet Goal.com.

Den tyske legenden er også uenig i at portugiseren fortjener utmerkelsen «Årets trener» fra det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

- Lagkapteiner og trenere fra hele verden mente at Mourinho var den som hadde oppnådd best resultater med minst mulig ressurser i løpet av forrige sesong. Det kan kanskje stemme, men han oppnådde disse resultatene ved å oppføre seg på en frekk måte, sier Beckenbauer.

Salt i såret
Tyskeren passer også å påpeke hvordan Mourinhos menn ble totalt avkledt av Barcelona under El Clasico på Camp Nou tidligere denne sesongen.

- Den samme treneren, han som er verdens beste, ble totalt ydmyket av Barcelona i høst og tapte 5-0, etter en festforestilling av Pep Guardiolas menn, avslutter Beckenbauer.

PS. Mourinhos menn klarte bare uavgjort 1-1 mot bunnlaget Almeria søndag kveld. Leonardo Ulloa sendte vertene i tet, før Esteban Granero utlignet for Real Madrid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere