Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hughes' revansje

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Mark Hughes var tilbake på Eastlands for første gang siden han fikk sparken, og kan ha kostet City seriegullet.

MANCHESTER CITY - FULHAM 1-1:

For første gang siden han fikk sparken fra managerstillingen i Manchester City i desember 2009, var Mark Hughes tilbake på Eastlands søndag. Avskjeden ble en bitter affære og waliseren har nok ikke helt kommet over det faktum at han ble erstattet med Roberto Mancini. Han har i alle fall uttalt at han tror City ville vært nærmere gullet med han ved roret.

Slikt er selvfølgelig vanskelig å avgjøre, men tallene kan jo få lov til å uttale seg:

- Uavgjort 1-1 mellom de to rivalene - et resultat som utvilsom taler til Hughes' fordel. City og Mancini burde selvfølgelig ha vunnet over tabellens nummer 13 på eget gress.

- Tredjeplass til de lyseblå, og ti tøffe (umulige?) poeng opp til serieleder Manchester United, som har en kamp mindre spilt.

- 13. plass til Fulham, som klatrer, men likevel kun har fire poeng ned til feil side av streken på den tette Premier League-tabellen.

Hughes illsint på Mancini etter kampen
Poengdelingen kan ha vært resultatet som sendte City ut av gullkampen. Hughes hadde dermed god grunn til å være skadefro etter oppgjøret.

Men isteden blusset bitterheten opp da Fulham-treneren skulle takke Mancini for kampen. Italieneren så bort da Hughes strakk fram hånden, og gjorde med det waliseren illsint. Hughes tok bare så vidt Mancini i hånden, og slang så armen i været før han pekte på øyene sine for å gjøre det klinkende klart hva han mente om trenerkollegaens overlegne holdning.

Hughes trampet inn i spillertunnelen med Mancini i hælene.

- Jeg vet ikke hva det var for noe. Han virket sint da vi møttes til kampen i London tidligere i sesongen, men jeg vet ikke hva som er problemet, sa Mancini i et intervju etter kampen.

Hangeland bak mønsterangrep
I 45 ellers kjedelige fotballminutter, ble Mario Balotelli førsteomgangens eneste entertainer med 1-0-scoringen. Målet - en italiensk delikatesse - ble servert av Edin Dzeko. Balotelli fikk ballen i hjørnet av 16-meteren, og tok den med seg mot Mark Schwarzer i Fulham-målet. Etter å ha lurt vekk Danny Murphy, knallet den italienske angrepsspilleren til og plasserte kula i nettet.

Men Fulham har en nordmann som heter Brede Hangeland - for øvrig ekstremt god hele kampen - og om han ikke kan bygge hus, kan han i alle fall kunsten å være arkitekt på fotballbanen. Tre minutter ut i andreomgangen sendte midtstopperen av gårde en mønsterpasning til Andy Johnson på løp, som på førstetouch slo ballen på tvers inn i boksen, der Damien Duff ventet med scoringsfoten. Dermed var stillingen overraskende 1-1 og resten av kampen ble langt mer underholdende.

Men det ble ikke flere scoringer, og kampen endte med poengdeling.

Skuffende av City.

Gledelig for Fulham og Hughes.

- Vi spilte ikke bra og slet offensivt, oppsummerte Mancini.

City-triumf i FA-cup og Europa... Men ikke Premier League?
City, som måtte klare seg uten Vincent Kompany i midtforsvaret etter at han haltet av gresset mot Aris i midtuken, har hatt pause fra Premier League i to uker, og ikke spilt siden 2-1-tapet for byrival United på Old Trafford 12. februar.

I mellomtiden har klubben rukket å spille på seg selvtillit, med 5-0 seier over Notts County og avansement i FA-cupen, samt åttendedelsfinale i Europe League etter å ha slått ut Aris Thessaloniki.

Og hjemmestatistikken mot Fulham gjorde nok sitt for å styrke selvfølelsen før oppgjøret. På 25 seriemøter på Eastlands, har City kun tapt seks ganger. To av nederlagene har imidlertid kommet i relativt nær fortid, og før søndagens resultat var fasit for de åtte siste oppgjørene på Citys hjemmearena tre Fulham-seiere, tre uavgjort og kun to City-triumfer. Cottagers hadde før oppgjøret dessuten sikret poengfangst i sine tre siste Premier League-kamper, og var nok lystne på å forbedre 4-1-tapet fra den motsatte kampen i november.

City ute av gullkampen?
1-1 var en definitiv oppløfting for Hughes' menn, som nå har spilt seg til uavgjort i hele åtte bortekamper og har klatret til 13.-plassen på tabellen, etter å ha ligget som nummer 15 før oppgjøret.

City er på sin side i ferd med å spille seg ut av gullkampen med to strake tap og kun fem poeng på de fem siste kampene. Med en kamp mindre spilt ligger United ti poeng lenger opp, og ser ikke ut til å slippe grepet de har om pokalen.

Så kan jo Hughes spørre seg: ville City vært i Uniteds posisjon med han som sjef? Han må i alle fall få love til å godte seg etter uavgjortresultatet, som trolig sendte City ut av tetkampen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!