*Nettavisen* Sport.

Hughes: - En perfekt debut

Foto: AP/Scanpix

Shay Given imponerte i debuten for City.

07.02.09 22:34

MAN CITY - MIDDLESBROUGH 1-0:

Manchester City ble koblet til det meste som kunne krype og gå av internasjonale fotballstjerner under overgangsvinduet i januar. Men til tross for at de lokket med skyhøye lønninger og svimlende overgangs-summer, endte de til syvende og sist opp uten de helt store navnene.

En signering kan likevel vise seg å være et røverkjøp av City-manager Mark Hughes. Séamus Given har i en årrekke vært bunnsolid i målet til Newcastle, og lørdag fikk han sin ilddåp som sisteskanse for de lyseblå hjemme mot Middlesbrough. Og den irske målvakten skuffet ikke på City of Manchester Stadium.

- Jeg har aldri vært vitne til en bedre debut av en keeper noen gang. Han gjorde akkurat det han skulle, uten noe tull. Han påvirket også forsvaret på en veldig positiv måte, sier City-manager Mark Hughes om sin nye keeper ifølge sportinglife.com.

Superredninger
I en underholdene første omgang var det Middlesbrough som kom til de aller feteste sjansene, mens debutant Given vartet opp med en rekke kvalifiserte redninger.

Nærmest var Afonso Alves. Etter en snau halvtimes spill fikk spissen ballen fra høyrekanten, og befant seg i god posisjon på rundt sju meters hold. Men Citys nye keeper, kom ut, gjorde seg stor, og fikk avverget forsøket. En kjemperedning.

Rett før pause var samme mann på farten for gjestene. Alves kom helt alene med Given, og skulle bare putte ballen i nettet bak iren, men keeperen var nok en gang påpasselig ute og fikk til slutt et bein på ballen. En skikkelig feberredning.

Til tross for at hjemmelaget styrte mye av kampen i løpet av de første 45, kom de ikke til så mange store sjanser. Den største var det Stephen Ireland som sto for, da han headet ballen i tverrliggeren fem minutter før hvilen. Til pause sto det 0-0.

Bellamy avgjorde
En annen nykommer som også har gjort seg bemerket etter overgangen til de lyseblå er Craig Bellamy. Spissen scoret i debuten, og lørdag var han igjen på ferde.

7 minutter etter pause fikk waliseren ballen fra nok en nykommer, nederlandske Nigel De Jong. Bellamy dro seg inn i feltet og satte ballen flott forbi Brad Jones i Boro-buret.

Etter scoringen tok City mer og mer over, og Robinho kunne fort ha doblet ledelsen da han kom alene igjennom, men avslutningen ble avverget av keeper.

Like før slutt ropte gjestene på straffe. Adam Johnson sendte i vei et skudd som traff armen på en forsvarer, men dommer Andre Mariner var uenig og vinket spillet videre.

Dermed ente det hele med tre poeng til City. De ligger nå på en foreløpig niendeplass i Premier League med 31 poeng. Middlesbrough er nummer 19.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag