Det bekrefter klubben i en uttalelse mandag.

Klubben til Mohamed Elyounoussi har hatt en elendig sesong hittil og ligger på 18.-plass med kun ni poeng.

Én seier, seks uavgjort og sju tap er fasiten for laget til «Moi» etter 14 kamper, og Hughes' siste kamp som Soton-manager endte 2-2 hjemme mot Manchester United lørdag i en kamp laget ledet 2-0.

Hughes er dermed den andre manageren i Premier League som får sparken denne sesongen. I november fikk Slavisa Jokanovic fyken i Fulham.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Assistenten også ferdig

Southampton opplyser at også assistrenttrener Mark Bowen og førstelagstrener Eddie Niedzwiecki har forlatt klubben sammen med den walisiske manageren.

Hughes kom til Southampton 14. mars, og maktet å redde klubben fra nedrykk forrige sesong. Det gjorde at han ble belønnet med en ny treårskontrakt så sent som 25. mai i år.

«Mark og folkene hans hadde en kjempefin innvirkning fra første dag på spillerne, ansatte og fans. Og de klarte å samle alle involverte slik at klubben fikk resultatene som trengtes», påpekte Southampton i kunngjøringen i mai.

Drøye seks måneder senere har imidlertid pipa fått en annen lyd, og resultatene i årets sesong kostet Hughes likevel jobben.

- Vi ønsker å takke Mark og hans støtteapparat for deres innsats i løpet av tiden på St. Marys, skriver klubben i pressemeldingen og legger til at de allerede er igang med å finne waliserens erstatter.

Les også: Pickford etter brøleren: - Det var uflaks

- Jobben med å finne manageren som skal ta klubben videre er allerede igang.

Onsdag venter Tottenham for Elyounoussis klubb. I den kampen er det førstelagstrener Kelvin Davis som leder laget fra sidelinjen.

Ifølge nettsiden thesackrace.com er Quique Flores favoritt til å ta over som manager, men også Sam Allardyce og Gary Monk kobles til jobben.

Tett program

Southamptons magre poengfangst gjør at laget er nede i bunnstriden sammen med Stefan Johansens Fulham etter 14 runder.

Laget ledet 2-0 hjemme mot Manchester United lørdag etter at Stuart Armstrong og Cedric tegnet seg på scoringslisten før pause, men de tre poengene glapp etter at Romelu Lukaku og Ander Herrera scoret for José Mourinhos lag.

Onsdag venter Tottenham borte, mens laget drar for å møte Cardiff i en ny bortekamp lørdag.