*Nettavisen* Sport.

Hughes krangler med Sir Alex

Foto: ADRIAN DENNIS (AFP)

– Vi må bruke penger for å få suksess, sier Hughes. – Idiotisk, sier Ferguson.

Sir Alex Ferguson har irritert seg grønn på Manchester City det siste året. Først drev de prisen opp på Dimitar Berbatov, slik at Ferguson måtte ut med flere millioner kroner mer enn det han egentlig ville bruke. Så brukte City 325 millioner på å skaffe seg Robinho i kamp mot blant annet Chelsea.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Nå har klubben også skaffet seg Carlos Tévez, mannen som spilte skjorta av de fleste forsvarerne i Premier League forrige sesong, ikledt den røde United-trøyen. I tillegg har City også brukt mye penger på å skaffe seg Roque Santa Cruz og Gareth Barry. Arsenals Emmanuel Adebayor skal også være på vei. Det er lett å dra paralleller til Real Madrids sinnsyke kjøpefest.

Ferguson kaller Citys pengebruk for «idiotisk» og «urealistisk», og sier at de er ansvarlige for å drive opp prisene i spillermarkedet. Og ennå er ikke City ferdige med spillerkjøpene for sommeren.

– Prisene er kanskje økt for Manchester United, for deres verdifastsettelse av spillerne er kanskje annerledes enn våre, sier Hughes til Sky Sports.

City mener at de verdsetter Carlos Tévez høyere enn det United gjorde, og mener dermed at de har gjort en bra deal.

– Vi betalte 250 millioner og jeg synes det er en god avtale med tanke på visse andre overganger, for eksempel Ronaldos til Madrid. Markedet er ganske hot, for å si det mildt. Vi prøver bare å gjøre det beste for klubben. For å få gode spillere må vi bruke penger.

En del av Uniteds penger har kommet gjennom flere års suksess hvor de har tatt med seg hjem flere hundre millioner i prispenger. City har derimot til gode å ha vært i Champions League. De har faktisk ikke vunnet noe av betydning internasjonalt siden cupvinnercupen i 1970.

– Vi har ikke vært så heldige med å få Champions League penger over en lang periode og vi har tidligere ikke vært i stand til å operere med slike summer.

– Alle lag og managere må bruke store summer for å oppnå suksess. Det har aldri forandret seg. Vi prøver å være suksessfulle, og for å gjøre det, må vi bruke penger.

– Vi forstår hvordan noen personer kan se på oss for tiden, når det er vanskelige finanstider for mange. Men fotballen går noen ganger motsatt vei, nesten alltid, i alle fall blant topplagene, avslutter Hughes.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag