RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig akseptert:

Hull-ekspert mener fansen vendte seg mot Henriksen: - Var ikke noe artig

STEMNINGEN ER SNUDD: Markus Henriksen begynner å overbevise Hull-fansen etter en treg start.
STEMNINGEN ER SNUDD: Markus Henriksen begynner å overbevise Hull-fansen etter en treg start. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Etter en dårlig start på Hull-karrieren har Markus Henriksen (26) sakte men sikkert vunnet fansens tillit tilbake. Belønningen ble et bind rundt venstre arm.

SOFIA (Nettavisen): Før denne sesongen ble Henriksen som kjent gjort til kaptein i Hull.

Selv ser 26-åringen på det som en stor ære, og at det viser at han har gjort noe rett.

- Jeg var også kaptein i AZ, men jeg må innrømme at det er noe spesielt med å være kaptein i England, sier Henriksen til Nettavisen.

Men veien dit har vært lang og kronglete for den tidligere Rosenborg-spilleren.

Han ble hentet til Hull i 2016 etter å ha levert tosifret antall målpoeng i Nederland, og forventingene var store.

Men skader og dårlige prestasjoner gjorde at mange fort stemplet nordmannen som et bomkjøp.

Alex Green er skribent for Hulls offisielle supporterklubb og følger laget tettere enn de fleste. Til Nettavisen forteller Green at Henriksen nå begynner å få en solid posisjon i den engelske klubben, men slik har det ikke alltid vært.

- Prestasjonene hans var lenge varierende da han kom, men etter hvert som han har lært å spille i en dypere rolle er han blitt mer stabil. Det har gjort at supporterne har begynt å varme opp til ham. At han er blitt kaptein har også gjort at han har vunnet over mange fans, for nå har han stått frem og gjort det bra i sin nye rolle, sier Green til Nettavisen.

- Fans vendte seg mot ham

Hull-eksperten mener Henriksen har brukt lang tid på å finne seg til rette siden overgangen fra AZ. Green mener det var først forrige sesong han virkelig viste hva han er god for.

- Første del av sesongen var skuffende, og en del fans vendte seg mot ham og ville ha ham ut av laget. Personlig synes jeg kritikken var urettferdig, for han spilte i en uvant rolle, mye dypere enn han var vant til fra Nederland. Det tok åpenbart litt tid, men formen bedret seg dramatisk i andre halvdel av sesongen, og han virker mye mer komfortabel nå, mener Green.

Etter å ha fått huden full av supporterne for prestasjonene i starten, ble stemningen plutselig snudd på hodet etter hvert som Henriksen hevet nivået på alt han gjorde.

Tikker inn meldinger

På sosiale medier er det lett å finne eksempler på Hull-fans som har snudd når det gjelder nordmannen.

Flere har faktisk bedt Henriksen om unnskyldning for at de ikke hadde tro på ham:

Selv innrømmer Henriksen at det tidvis var tøft å ikke få det til som ønsket. Han kjente selv på store forventninger da han kom.

- Men nesten halve tiden vi var i Premier League var jeg ute med skade. Jeg fikk ikke vist meg frem, og prestasjonene jeg leverte var altfor ustabile. Både jeg og supporterne var skuffet over det, men jeg hadde en veldig god andresesong der jeg fikk snudd det rett vei. Nå håper jeg og tror det kan bli en kjempegod tredjesesong også, sier han.

- Ikke noe artig

Landslagsspilleren er glad for at store deler av Hull-fansen endelig begynner å bli fornøyd med det de får se av nordmannen.

- Ja, det er artig, det var tøft en periode, men nå har jeg klart å vende det. Det er jeg også litt stolt av, det var ikke noe artig for meg heller. I England er det ganske tøffe krav, og folk sier ting rett ut, noe som er positivt. Men jeg føler jeg har tatt stor lærdom av det, og nå gjelder det å ikke slappe av, sier han.

FAST PÅ LAGET: Markus Henriksen er trolig en av de første Lars Lagerbäck tar ut når han skal velge en ellever. Her fra kampen mot Kypros på Ullevaal.


Men denne sesongen har så langt vært en nedtur for Henriksen og Hull. Etter seks runder i Championship ligger klubben helt nede på 21. plass med kun én seier og fire poeng. Henriksen har startet samtlige av kampene.

- Vi fikk to viktige signeringer på deadline day (Chris Martin og Tommy Elphick) som forhåpentligvis gir oss det lille ekstra. Vi har egentlig spilt god fotball, men har blitt straffet altfor hardt på grunn av billige baklengsmål. Det er noe vi må gjøre noe med hvis vi skal plukke poengene som trengs. Jeg tror resultatene kommer snart, sier han.

- I fotball vet man aldri

Klubben er i kaos, og flere av supporterne har boikottet kamper i protest mot eieren, den britisk-egyptiske businessmannen Assem Allam. Hull-fansen mener eieren er mer opptatt av profitt enn sportslig fremgang, og tilskuertallene har sunket drastisk.

13 spillere forlot klubben etter forrige sesong, men Henriksen føler likevel han er i rett klubb, og at hans egen utvikling er på rett vei.

- Jeg føler jeg utvikler meg hver eneste dag og tar de stegene jeg skal, og så er det opp til meg å gjøre det enda bedre. I fotball vet man heller aldri hva som skjer, det er min tredje sesong i Hull, så får man vente og se hva som kan skje senere, sier han.

Neste Hull-kamp spilles hjemme mot Ipswich 15. september.

P.S: Henriksen spilte begge Norges kamper i Nations League-åpningen. Det ble seier mot Kypros og tap mot Bulgaria.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere