*Nettavisen* Sport.

Hull nær ny Arsenal-skalp

Foto: Tom Hevezi/AP

Gallas avgjorde fem minutter før slutt i FA-cupen - på kontroversielt vis.

17.03.09 23:12

ARSENAL - HULL 2-1:

Arsenal overkjørte Blackburn da laget vant 4-0 i helgen, men fikk langt større motstand mot et Hull-lag som var på semifinalejakt på Emirates tirsdag kveld.

Hull vant den tilsvarende kampen i ligaen 2-1 i september, og kom til London vel vitende om at det var mulig å ta en ny skalp mot Arsène Wengers mannskap.

Og det var nære på at den nyopprykkede klubben tok sin andre seier for sesongen på Arsenals egen hjemmebane. Arsenal slet til tider voldsomt mot et aggressivt bortelag, og først fem minutter før slutt satte William Gallas inn den forløsende 2-1-scoringen som sikrer londonlaget semifinale mot Chelsea i FA-cupen.

Bortelaget protesterte vilt til dommeren, og mente at scoringen skulle vært annullert for offside, men dommer Mike Riley var ikke til å rokke. Scoringen ble godkjent, og Arsenal kan fortsatt drømme om finaleplass på Wembley i mai.

Men ingen kan utsette noe på gjestenes vilje til å vinne kampen.

Veteranen scoret - to ganger
Hull åpnet nemlig kampen på forrykende vis, og stresset rødtrøyene til å gjøre flere pasningsfeil de første minuttene. Og etter tolv minutter kom uttellingen.

Veteranen Nick Barmby fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og dunket løs på halv volley. Ballen gikk via en Arsenal-forsvarer, og keeper Fabianski var sjanseløs.

Etter målet kom Arsenal seg framover på banen, men klarte ikke å få ballen bak Boaz Myhill i Hull-målet.

På motsatt side av banen fikk derimot Hull mer nettsus.

25 minutter var gått da bortelaget fikk frispark etter en hårreisende takling fra William Gallas. Lukasz Fabianski fikk slått skuddet fra Geovanni til corner, og på det påfølgende hjørnesparket dyttet Nick Barmby ballen i målet for andre gang for kvelden.

Dommeren annullerte imidlertid målet for offside, og lagene gikk til pause med 1-0 i bortelagets favør.

Farlig Arsjavin
Hull åpnet også den andre omgangen med høyt press, men nå var Arsenal bedre med i spillet.

Gang på gang skapte Andrej Arshavin farlige cornere, men Hull klarte med et nødskrik å holde ledelsen.

Helt til et kvarter før slutt.

Igjen var det Arsjavin som serverte - denne gangen med en enkel pasning til Robin Van Persie, som hadde få problemer med å løfte ballen i målet fra fem meter.

Med en tett sesongavslutning i vente, og kamp om den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-plass, var det viktig for Arsenal å unngå ekstraomganger tirsdag kveld.

Derfor var det nok en lettet Arsène Wenger som kunne se at William Gallas kriget inn 2-1-scoringen fem minutter før slutt.

Etter den kontroversielle scoringen hadde Hull lite å komme med, og Arsenal-spillerne kunne til slutt strekke hendene i været og juble over semifinaleplass etter en overraskende jevn kamp i London.

Nå venter Guus Hiddinks Chelsea i semifinalen 18. april, men det spørs om ikke FA-cupmesterne fra 2005 må finne fram et ekstra gir for å kunne nå en ny finale i turneringen laget har vunnet ti ganger.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.