*Nettavisen* Sport.

Huseklepp er ok

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

KOMMENTAR: Det er fristende å utrope Erik Huseklepp til Tippeligaens beste angriper.

04.08.09 12:17

Det sitter langt inne for en trønder å gi anerkjennelse til en bergenser. Ekstra vanskelig er det for en som nærmest er vokst opp på Lerkendal å si noe fint om en Brann-spiller, i hvert fall en av de lokale heltene.

Sist undertegnede måtte krype til korset, handlet det om Trond Egil Soltvedt. Han viste seg å ikke bare være en jovial kar, men også en knakende god fotballspiller – riktig nok da han omsider fikk på seg riktig drakt.

Han er kanskje ikke den som huskes best, men Soltvedt var faktisk en av dem som bidro mest i 1996-sesongen da Rosenborg slo AC Milan ut av Champions League og kom til kvartfinalen mot Juventus (Soltvedt scoret for øvrig både mot AC Milan og Juventus).

Et angrep alene
Nå føler jeg imidlertid at tiden er moden for å anerkjenne en ny bergenser.

Det er ikke lenger til å komme ifra at Erik Huseklepp er ok. Han er ikke bare er et stort talent, men faktisk en meget god fotballspiller.

Mine innvendinger mot Huseklepp, foruten hans geografiske opprinnelse, har vært at han har vært for veik i duellene og for dårlig i avslutningene. Samtidig har jeg hatt en følelse av at det har vært mye fiksfakserier uten at det har skapt særlig framdrift.

Fortsatt er ikke Huseklepp noen duellkonge. Og fortsatt misbruker han noen eventyrlige muligheter.

Men sannelig skaper han framdrift.

Mandag, mot Lyn, var han omtrent et Brann-angrep alene. Igjen.

Grått blir gull
Erik Huseklepp løper fra motstanderne både med og uten ball. Om nødvendig finter han dem på rumpa først. Han slår smarte pasninger som åpner rom for medspillerne. Han slår gode innlegg. Og han scorer faktisk mål – ofte av den spektakulære sorten.

Tallenes klare tale viser at Erik Huseklepp har scoret ni mål og hatt ni målgivende pasninger på de 20 første serierundene. Og det på et Brann-lag som bare unntaksvis har spilt festfotball.

Det er fristende å utrope gutten til Tippeligaens beste angrepsspiller i øyeblikket.

Dermed er han selvfølgelig også interessant for klubber i utlandet. Og Brann bør kunne gjøre seg forhåpninger om å få en pen pris.

Når Rosenborg får over 30 millioner for Alexander Tettey, bør ikke Brann nøye seg med mindre for Erik Huseklepp.

Som trønder burde jeg kanskje håpe at Huseklepp selges ut av landet omgående.

Samtidig ser jeg gjerne at ballgeniet blir værende.

Tippeligaen trenger spillere som kan forvandle selv de gråeste kamper til stor underholdning!

PS. Om bergensere og striler er forvekslet/blandet sammen i denne kommentaren, beklager jeg dette. Poenget er og blir det samme.

Les flere sportskommentarer her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.