*Nettavisen* Sport.

Huseklepp får ikke spille

Foto: Jan Kruger / Getty Images Sport

Men det har ikke så mye å si for Birmingham. Her er dagens andre oddstips.

20.03.12 13:23

Det er en rekke spennende midtukekamper denne uken, og eget langoddsprogram for tirsdag. Det spilles en rekke fotballkamper i England fra Premier League og nedover, samt ishockey, Primera Division og en del cupkamper og annen fotball.

Sjekk dagens første oddstips: Oilers vinner igjen

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens langskudd
26. Doncaster - Millwall B 2,70
Doncaster var på gang, de knep poeng mot sterke lag og det ga håp i nedrykksstriden. I helgen gjorde de imidlertid en slett innsats og ble tidvis rundspilt av et helt ordinært Derby-lag, som normalt ikke briljerer på bortebane. Men Derby takket og bukket for alle mulighetene og reiste hjem med 2-1 i bagasjen. Doncaster-manager Saunders hadde ingen annen forklaring enn svak innsats og liten tro på egne ferdigheter hos spillerne sine. Doncaster har bare vunnet 4 hjemmekamper og styrer mot nedrykk. Millwall har vunnet 3-0 i Peterborough og 3-1 i Burnley nylig, og her kan de meget vel ta sin femte borteseier for sesongen og legge Donny ytterligere bak seg i nedrykksstriden. Borteseier til 2,70 ser ut som et spennende langskudd i kveld.

Dagens avslag
4. Vålerenga - Lørenskog
Finnes det en mer åpen affære enn denne? Vi kan ikke se noe mer usikkert enn dette objektet. VIF slo til med seier mot rivalene fra Lørenskog i den første semifinalen. Lørenskog dro på seg utvisninger og matchstraff på Laumann Ylven og fikk spille ti minutter i undertall. Det var temperatur, litt kaos og skikkelig sluttspillstemning på Lørenskog, og VIF-målvakt DesRochers gjorde en stor kamp. Nå må Lørenskog slå tilbake med seier umiddelbart, men dette ser helt jevnt ut og kan bikke hvilken vei som helst, avhengig av hvem som koker over i toppen først og pådrar seg utvisninger. Stor spenning, men ikke noe for vår spillekonto.

Dagens spill
Det er en meget rikholdig, engelsk meny i kveld, men mange av oppgjørene ser åpne ut på papiret. Men vi ser en klar vinner i Birmingham, som jager opprykk og møter et ganske skakkjørt Portsmouth. Vi ser også nærmere på Jonathan Parrs klubb Crystal Palace i dette oddstipset.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

33. Portsmouth - Birmingham
Portsmouth er trukket 10 poeng og ligger sist i Championship. Selv uten poengtrekket hadde de måttet slite for å beholde plassen. Formen er svak, 0-2-4 på de seks siste. Fansen elsker klubben, men Portsmouth må kunne sies å være lite attraktiv for nye spillere og har blitt nødt til å selge og leie ut flere spillere for å prøve og rette på økonomien. Vår venn Huseklepp er havnet i en slik situasjon, og klubben han er leid ut til kommer til Portsmouth i kveld.

7-5-5 på hjemmebane er ikke så ille, men antall scoringer har stupt den siste tiden. Bekreftelsen fikk vi da det ble 0-0 hjemme mot Bristol City i helgen, etter tap 0-2 i derbyet mot Brighton og 0-1 i Reading.

Det er ingen nye skader hos hjemmelaget. Huseklepp, Lawrence, Mullins og Henderson er leid ut for å sikre penger i kassa. Kanu og Benjani er fortsatt på sidelinjen.

Birmingham fikk en stor opptur da de slo Middlesbrough 3-0 hjemme på St. Andrew's i helgen. Zigic, King og Fahey fikk det til å stemme igjen og scoret hvert sitt. Huseklepp fikk spille det siste kvarteret for King. Birmingham er råsterke på eget gress og det har tatt dem opp på 4. plass. Bortestatistikken viser 5-4-8, og dette må forbedres skal det bli opprykk. Det har blitt tap 1-3 i Leicester og bare 1-1 mot bunnlaget Coventry på de to siste reisene.

Ramage (f) er friskmeldt etter en liten smell sist, mens Spector (f) og Carr (f) er ute. Murphy (f) er også tilbake og det er ikke lenger så kritisk på back-plassene. Huseklepp (m) får ikke spille mot klubben han er leid ut fra, og Mutch (m) soner kamp 3 av 3.

Birmingham vant det omvendte oppgjøret 1-0, og de vant 2-1 på dagens bane forrige sesong. De er et lag som har mye inne, det viser de på hjemmebane nesten hver gang, men de får det ikke alltid ut på bortebane. I Portsmouth skal sjansen være glimrende, de møter et litt ribbet hjemmelag som har sluttet å score mål og styrer raka vegen mot League One etter poengtrekket. Vi spiller B til 1,90.

74. Crystal Palace - Barnsley
Uavgjortspesialistene Crystal Palace og Hull spilte 0-0 her på Selhurst Park i helgen, Palace sin tredje uavgjort på rad. De har 2-7-1 på sine ti siste, 6-9-2 på hjemmebane. I dag er motstand antatt enklere enn sist.

Ambrose (m) sto over mot Hull på grunn av sykdom, og han regnes som usikker i kveld. Zaha (m) er suspendert i kamp 2 av 3. Moxey og Williams gjorde comeback på lørdag etter lengre skadefravær, og er ganske sikkert med igjen.

Barnsley er ikke noe stort bortelag, de står med 4-4-10 på atten forsøk, og formen er nå svakere enn noen sinne, 2-1-7 på de ti siste og beskjedne åtte scoringer men 19 baklengs på disse. De ble slaktet i 2. omgangen i Reading og var heldige som slapp med 0-4 der i helgen. Noen akutt fare for nedrykk er det imidlertid ikke, Barnsley har 12 poengs klaring ned til streken og syv lag bak seg.

Det er lite nytt på skadefronten, hvilket betyr at Preece (k), Hassell (f), Butterfield (m), Perkins (m), Edwards (m) og O'Brien (m) fortsatt er ute. Det spekuleres i om manager Keith Hill vil gi et par unggutter sjansen i kveld, da den siste tidens svake resultater borger for endringer.

Det ble 2-1 til Palace her i fjor, og vi mener det er duket for en ny hjemmeseier på Selhurst Park. Crystal Palace er solide hjemme, og Barnsley er så svake nå at vi synes 1,70 for hjemmeseieren må spilles. Dagens andre dobbel gir 3,23 i samlet odds og vår innsats er kroner 100. Spillefrist klokken 20.40.

33. Portsmouth - Birmingham 3,15 3,00 1,90
74. Crystal Palace - Barnsley 1,70 3,10 3,75

Total odds 3,23

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.