*Nettavisen* Sport.

Huseklepp ga Start hakeslepp

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann opp på andreplass i Tippeligaen.

09.05.13 21:05

BRANN - START 2-0:

Ingen visste helt hvor man hadde Brann før den inneværende sesongen.

Mot slutten av 2012 verserte det sterke rykter om uro i klubben og mistillit mot trener Rune Skarsfjord, samtidig som sentrale spillere forsvant ut porten.

Tidligere kaptein Erik Mjelde var blant dem som ble sendt på dør i Bergen rett før sesongstart og midtbanemannen måtte søke asyl i Lillestrøm.

Men til tross for alt dette har det svingt av bergenserne så langt i 2013, og Skarfjords gutter har sakte, men sikkert plukket poeng. Torsdag ble det tre nye.

Tomasz Sokolowski og Amin Askar sørget for 2-0-seier over Start og dermed er Brann oppe på andreplass på tabellen med 15 poeng, to bak Strømsgodset som topper.

Start på sin side står fortsatt med ni poeng. Dette var for øvrig Brann femte strake hjemmeseier denne sesongen.

- Jeg aner ikke hva som skjer når vi spiller på hjemmebane, men det er uansett godt og viktig at vi vinner, sier målscorer Tomasz Sokolowski til C More.

Sokolowski scoret
Det var Start som kom til den første store sjansen i Bergen da måltyven Alejandro Castro fikk stå helt alene med Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Castro var i ubalanse da han avsluttet, men fikk likevel ballen under polakken. En våken Henrik Gjesdal fikk imidlertid avverget.

Mye skulle også handle om Amin Askar i denne kampen og i det 17. minutt testet han skuddfoten, uten å treffe godt nok. Like etter gikk det noe bedre.

Askar la inn foran mål, men Glen Andersen fikk headet ut i duell med Fredrik Nordkvelle. Ballen havnet hos Tomasz Sokolowski og han banket ballen via Solomon Owello og i mål.

Brann fortsatte å kjøre kampen etter scoringen og Zsolt Korcsmar fikk en god mulighet rett før matchuret passerte halvtimen i Bergen.

Askar slo igjen inn og Birkir Sævarsson stusset ballen inn i feltet. Stopperen fra Ungarn fikk stå nesten alene med keeper og avslutte, men headet rett på Håkon Opdal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Start hadde ikke all verden å by på før pause, men Espen Børufsen kom på en farlig visitt. Skuddet fra skrått hold var godt, men Branns keeper reddet fint.

Fikk hakeslepp
1-0 sto seg til pause, men etter hvilen skulle det ikke gå mange minutter før Brann pyntet på resultatet ytterligere, og igjen var Amin Askar sentral, sammen med en god Erik Huseklepp.

Huseklepp ga Glenn Andersen hakeslepp da han satte fart og kom skrått inn mot mål. Han la til Askar, som etter litt om og men, fikk trillet ballen i nettmaskene til Opdal.

Huseklepp ble for øvrig stemt fram som banens beste spiller av de frammøtte på stadion.

Etter denne scoringen roet gemyttene seg noe på Brann stadion, men det var hjemmelaget som hadde initiativet, mens gjestene virket noe hektet av.

I det 74. minutt var Sævarsson nær ved å overliste Opdal med en frekk lobb, men den tidligere Brann-keeperen så ut til å ha kontroll på ballen som landet på nettaket.

Amin Askar var også nær sin andre scoring mot tampen av oppgjøret da han hamret ballen i stolpen, men flere mål ble det aldri i et regntungt Bergen.

Mot slutten kom for øvrig 15 år gamle Håkon Lorentzen inn for Brann til sin tippeligadebut. Det ble nok en positiv opplevelse for unggutten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.