RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

Huseklepp gir sjefen hodebry

- Noen ganger glemmer han seg bort, sier Portsmouths manager.

Tre mål har Erik Huseklepp scoret i Pompey-drakta etter overgangen fra Bari i august.

Bergenseren har i tillegg vist sine ekstreme offensive ferdigheter – hvilket har gitt ham tilnavnet «The Viking» blant klubbens trofaste tilhengere.

Samtidig har den norske landslagsmannen også avslørt at han har klare defensive svakheter, skal vi tro klubbens nye manager Michael Appleton.

Huseklepp ble benyttet som spiss innledningsvis i sin Pompey-karriere, men ble så flyttet ut på venstrekanten av tidligere manager Steve Cotterill. Det har både sin fordeler og ulemper.

Må ta ansvar
- Erik er en matchvinner. Alt han trenger å gjøre er å være konsentrert i 90 minutter, sier Michael Appleton til lokalavisen Portsmouth News.

- Noen ganger glemmer han seg bort når han ikke har ballen, tilføyer han.

Pompey-sjefen mener Huseklepp må ta større defensivt ansvar – i form av konkrete arbeidsoppgaver.

- Jeg vet ikke hvor mange arbeidsoppgaver han har hatt i sine tidligere klubber – når han ikke har hatt ball. Jeg tror han har hatt en fri rolle i mange av klubbene, sier Appleton – og tilføyer:

- Det er greit, men jeg vet ikke hvor mange klubber som lykkes ved å gjøre det sånn.

- Snakket med Erik
Portsmouth-manageren trekker gjerne en parallell til selveste Manchester United.

- De mest suksessrike klubbene, inkludert Manchester United, har spillere som kan spille i en slik rolle, men resten av laget tillater dem ikke å gjøre det, sier han.

Huseklepp har kommet inn som innbytter i de to siste kampene – mot Burnley og Southampton.

- Jeg snakket med Erik etter Burnley-kampen. Når han kommer på banen, blir vi en større trussel offensivt, men de (Burnley) kom rundt tre eller fire ganger på venstresiden fordi han glemte seg bort og ikke fulgte løpet, sier Appleton.

Må brukes riktig
Kommende mandag er det bortekamp mot Millwall for Huseklepp & co. Portsmouth har i øyeblikket sju lag bak seg på tabellen, mens Millwall ligger tre plasser nærmere bunnen.

Om Erik Huseklepp får sjansen i den kampen, gjenstår å se. Pompey-sjefen konkluderer med at det gjelder å bruke bergenseren riktig.

- Det gjelder å finne balansen. Vi vet hva han kan gi oss offensivt, men defensivt skaper han innimellom mer trøbbel for oss enn alternativet. Det handler om å velge riktig, og å bruke han i de riktige kampene, sier Appleton til Portsmouth News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere