RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Erik Huseklepp kjenner seg ikke igjen i ukulturen enkelte hevder har rådet i Brann.
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Erik Huseklepp kjenner seg ikke igjen i ukulturen enkelte hevder har rådet i Brann. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Huseklepp om Brann: - Aldri følt at det har vært noen ukultur

Erik Huseklepp avviser ryktene om ukultur i klubben.

Onsdag kom nyheten om at Branns nye trener, Lars Arne Nilsen, har innført nye og strengere regler for spillerne.

Blant annet skal alkoholforbud i sesong være en av de nye kravene fra treneren.

Fra flere hold har det blitt hevdet at de nye reglene har blitt innført som følge av en ukultur blant Brann-spillerne.

Brann-spiller Erik Huseklepp og lidenskapelig Brann-patriot Davy Wathne, er begge uenige i at det er en ukultur i klubben.

Kjenner seg ikke igjen
Ukentlig veiing, oppmøte én time før trening og hyppige løpstester skal være blant de andre kravene som er innført for spillerne.

Det var Bergensavisen som først meldte om de nye kravene, og etter hva avisen kjenner til, skal Brann-styret ha sett seg lei på utelivsvanene til enkelte av spillerne i klubben.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT REGIME: Lars Arne Nilsen innfører nye, strengere regler for Brann-spillerne.


Denne ukulturen kjenner ikke Erik Huseklepp seg igjen i.

Han har vært i klubben i en mannsalder.

- Jeg føler ikke at det har vært det (en ukultur), for så vidt. Jeg føler, som har vært i klubben såpass lenge, at det aldri har vært noe problem i Brann, sier Huseklepp til Nettavisen.

Brann-treneren uttalte at grunnen til de nye, strengere reglene er at man driver med toppidrett, og at dette ikke er en lek.

- Ny mann, nye regler
Huseklepp er enig, og han hevder han ikke har noe problem med de nye reglene.

- Føler dere at trenerapparatet stoler på trenerne, ettersom de innfører så strenge regler?

- Ja, jeg har ikke noen annen kommentar enn at det er en ny mann, nye regler, og så forholder vi oss til det. Det er helt uproblematisk, og hva de tenker må du nesten høre med de om, forteller Huseklepp.

- Det er alltid sånn med nye trenere, at det kommer nye regler. Det er sånn fotballspilleres hverdag er, det. Mange trenere har jo forskjellige måter å se på ting.

- Er det for strengt?

- Det må andre vurdere. Vi forholder oss til det, vi. Det er liksom ikke det som er fokuset for oss. Fokuset er å fortsette den gode trenden vi er inne i og opprettholde seiersrekken, sier Huseklepp. 

Etter tre seiere på rad, er det neste kamp som står i hodet på spillerne, forteller Huseklepp.

- Det er det som er tankegangen vår nå. Ikke hva som er lov og ikke lov, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERT: Davy Wathne er lidenskapelig opptatt av Sportsklubben Brann.


Overfører fra Hødd-tiden
Davy Wathne nærmest hyller de nye retningslinjene Nilsen har innført for spillerne og i klubben.

- Sånn jeg leser ham, sett fra utsiden, så har han sett hvordan Brann har blitt drevet og hvordan Brann har blitt Brann. Hvordan kjerneproduktet, laget, har havnet der de har. Så har han gjort seg noen tanker rundt det, sier Wathne til Nettavisen.

Slik TV 2-profilen ser det, tar Nilsen med seg mange av tingene som fungerte for ham i Hødd, hvor han vant cupgull med klubben, og inn i sin nye trenerjobb i Brann.

- Det er ingenting ved brannspillernes levesett som sjokkerer eller vekker anstøt i Bergen. Fotballspillere tar seg en fest, går ut og tar seg en øl, og ryktene går om at de drikker rent faktisk mer enn de drikker. Sånn er det med alle kjente mennesker, fortsetter han.

Bevisstgjørende effekt
Han tror heller ikke det er mye fyll eller useriøse mennesker i Sportsklubben Brann.

- Nå skal Lars Arne Nilsen si «nå er jeg her, og jeg tenker sånn». Det er en av mange knapper han må trykke på. Laget er så dårlig, de er så langt unna det som den nest største byens førende klubbs normalprestasjon, at du må angripe alt mulig. Mentalitet og holdning er veldig viktig.

Wathne håper de nye reglene vil gjøre spillerne mer bevisst på hva som skal til for at man skal kunne leve som en toppidrettsutøver, og hva som skal til for at de tar det neste steget og rykker opp igjen til Tippeligaen.

- Det er ikke nødvendigvis sånn at Brann blir bedre av å få et alkoholforbud, eller at det er et fylleproblem på stadion. Men det har en bevisstgjørende effekt. Jeg tror han tenker sånn, hvis jeg kan bevege meg inn i hodet på Lars Arne Nilsen: «Det er en ny tid, det er et nytt regime, og jeg skal ta fatt i de tingene for å skape trygghet, samhold, stolthet, skape en del av de tingene som gjør deg mindre sårbar og mer slagkraftig enn Brann er nå».

Enkle midler
Han tror klubben nå må sortere ut de spillerne som ikke ønsker å være i klubben, og få ut de som ikke vil det beste for Brann.

- Når Brann reiser rundt i Obos-ligaen, og nærmest synes at det er under deres verdighet på være der, så blir de sårbare sportslig, fordi de er psykisk skjøre. De er mentalt sårbare fordi de hele tiden motiverer motstanderne til å vise at «faen, vi kan ta de».

- Det kan du ta med veldig enkle midler, når høyt gasjerte Brann-spillere har den tilnærmingen de har. Så Lars Arne Nilsen angriper da et holdningsproblem i Brann. En slags forestilling om at de er for gode til å være der. «Se på stadionet vårt, se på tilskuertallene våre, se på sponsorbudsjettet vårt, dette er vi for gode til». Du er ikke bedre enn det de elleve til enhver til presterer, og det er ikke bra nok, sier Wathne engasjert.

Han håper og tror at de nye grepene vil slå positivt ut for Brann.

- Selv om jeg ikke tror at Brann har noe alkoholproblem, festkultur eller noe, så er dette en av mange små biter, som i sum skal gjøre Brann tøffere, mer slagkraftig, skape mer samhold, skape mer lagånd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere