*Nettavisen* Sport.

Huseklepp reddet Norge

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Norge så ut til å gå mot tap før Erik Huseklepp ordnet uavgjort med ni minutter igjen av kampen.

27.03.11 08:33

NORGE – DANMARK 1-1:

Det så ut til at Norge ikke klarte å leve opp til de store forventningene. Spillet hadde ikke vært bra, og danskene hadde tatt ledelsen etter en kjempescoring av Dennis Rommedahl.

Publikum begynte å bli utålmodig, men da ni minutter gjensto av kampen dukket Erik Huseklepp opp. Bari-spilleren kombinerte fint med innbytter Daniel Braaten, før han satte ballen forbi Thomas Sørensen i Danmark-buret.

Dermed endte hatoppgjøret 1-1. Huseklepps scoring kan vise seg å bli meget viktig. Hadde Danmark vunnet kampen ville begge lag stått med ni poeng. Nå leder Norge gruppe H med ti poeng når alle lag har spilt fire kampe – tre poeng foran Danmark og Portugal.

Egil «Drillo» Olsen var ikke veldig fornøyd med kampen.

- Når man ligger under så lenge, er man jo egentlig fornøyd. 1-1 gir kanskje riktig bilde av kampen, men jeg er skuffet over prestasjonene, sa landslagssjefen til TV2 etter kampen.

- Kan bli avgjørende
Drillo er også enig i at Huseklepps mål var meget viktig.

- Det var en veldig viktig utligning. Det kan bli avgjørende, mener Drillo.

Målscorer Huseklepp var også glad for målet sitt.

- Det var utrolig kjekt å få en scoring. Det er bedre med 1-1 enn 0-1. Vi hadde håpet å vinne kampen, men når vi ligger under så lenge, så er det bedre med 1-1, sa bergenseren til TV2. Han ville også berømme pasningslegger Daniel Braaten.

- Det var en fantastisk pasning fra Daniel, og når jeg fikk den tilbake tenkte jeg at den skal inn.

Drømmemål av Rommedahl
Kampen startet med et lite trykk fra Norge, men etterhver var det Danmark som fikk et lite tak på kampen.

Kampens første mulighet kom da Espen Ruud skulle klarere en ball. Den gikk rett til stjerneskuddet Christian Eriksen, som fyrte av. Ballen gikk via Kjetil Wæhler og rett utenfor Norges mål.

Etter 27 minutter kom scoringen for danskene. Norge klarte ikke å klarere en corner skikkelig, og ballen havnet til slutt hos Dennis Rommedahl i returrommet. Han fikk drømmetreff på volley, og ballen fløy inn i venstre hjørne. Utakbar for Almenning Jarstein.

- Det var nesten ikke målsjanser i førsteomgang, og de scorer på et stjernetreff. Det er sånn som skjer, uttalte Egil Olsen etter kampslutt.

Etter målet prøvde Norge å komme tilbake i kampen, men klarte ikke å skape et ordentlig press. Bortsett fra noen farlige innlegg og nesten-sjanser, skapte ikke Norge noe i den første omgangen.

Danmark var hele tiden farlige på kontringer, men heller ikke de kom til noen store sjanser. Danskenes ledelse var dog ikke ufortjent.

Danskene med flest muligheter
Andreomgang startet rolig, men etter hvert fikk Norge satt Danmark under press, uten at det resulterte i noe annet enn noen hjørnespark og halvsjanser.

Deretter roet kampen seg litt ned, men danskene var hele tiden farlige, og kom til noen gode muligheter. Blant annet viste Dennis Rommedahl at målet i førsteomgang ikke var noen tilfeldighet.

Dansken fikk igjen ballen i returrommet og klinte til på direkten. Heldigvis for Norge gikk skuddet i tverrliggeren og over.

Kjempebytte av Drillo
Egil Olsen valgte å vente til 78 minutter før han gjorde sitt første bytte, men det var et lykkelig bytte. Daniel Braaten ble satt inn, og han spilte en stor rolle i utligningen som kom tre minutter senere.

Huskeklepp gjorde en god jobb på høyrekanten, før han spilte til Braaten. Frankrike-proffen slo deretter en nydelig stikker til Huseklepp, som holdt unna Michael Silberbauer, før han banket ballen i bortre hjørne.

I avslutningsminuttene svingte spillet fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å få inn den avgjørende scoringen.

- Vi gjør en dårlig førsteomgang, der vi gjør enkle feil på egen banehalvdel. Vi hever oss litt etter pause, og det er ikke gæernt med poeng, men jeg er litt skuffa, var Drillos dom etter kampen.

Danmarks landslagssjef, Morten Olsen, var heller ikke altfor fornøyd etter kampen.

- Det er en kamp som blir spilt i høyt tempo, og vi forsøkte å holde motstander bort fra sjanser. Det gjorde vi, bortsett fra det målet de gjorde, sa han på pressekonferansen etter kampen.

PS: I den andre kampen i Norges gruppe spilte Kypros og Island 0-0.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.