*Nettavisen* Sport.

Huseklepps proffsøknad

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Erik Huseklepp senket Frankrike nærmest på egenhånd - foran speiderkorpset på Ullevål.

12.08.10 00:20

NORGE - FRANKRIKE 2-1:

Både Mohammed Abdellaoue og Erik Huseklepp er blant de heteste salgsobjektene i norsk Tippeliga denne høsten, og med John Carew ute med skade skulle begge de to profilene få prøve seg på spissplass med flagget på brystet.

Men der Moa forlot banen ved halvtid etter å ha kommet svært nære to ganger, skulle Erik Huseklepp vise seg fram for alvor da han overtok Moas plass på topp etter hvilen.

Først utlignet Brann-spissen Frankrike tidlige ledelse etter 51 minutter, før han avgjorde kampen til fordel Norge da han ble spilt fri av Morten Gamst Pedersen, dro seg forbi keeper og satte ballen i det tomme buret etter 71 minutter.

Det var ingen dårlig søknad til potensielle beilerklubber. Med blant andre Tottenham-manager Harry Redknapp samt flere andre store klubbers representanter viste Huseklepp seg for alvor fram.

Og da kan et proffeventyr være rett rundt hjørnet.

Startet trygt
Norge startet kampen med enorm arbeidsinnsats og klare på effektivt vis å hindre langt mer ballsikre franskmenn i å finne rom og å skape sjanser.

Men Frankrike skulle likevel komme seg til sjanser, og da var det godt at Norges førstekeeper Jon Knudsen hadde skiftet hansker fra hjemmetapet mot Ukraina.

Da gjorde nemlig Knudsen en brøler som kostet Drillo en imponerende seiersrekke.

Mot Frankrike var imidlertid Stabæk-keeperen med på notene når franske unggutter gjorde sitt for å overliste ham. Etter 17 minutter fikk Guillaume Hoarau sto helt alene i feltet og heade et innlegg fra Charles N'Zogbia mot mål. Der var imidlertid Knudsen på pletten og fikk avverget for mål.

Sju minutter senere var Hoarau på ferde igjen. Men spissen fra Paris St. Germain var muligens preget av prestasjonsangst, stresset i avslutningsøyeblikket og fyrte ballen langt over upresset inne i det norske feltet.

Norge med de største sjansene
En halvtime var spilt når Frankrike fikk sin tredje store sjanse. Denne gang var det Moussa Sissoko fra Toulouse som prøvde seg. Volleyforsøket fra frekt, men nok en gang var Knudsen på plass og fikk slått ballen som hadde retning for krysset over.

Men etter at Frankrike hadde prøvd seg, var det Norge som skulle skape førsteomgangs aller største sjanse.

John Arne Riise ble spilt fri inne i Frankrikes felt, venstrebacken skjøt ballen inn foran mål og der ventet Mohammed Abdellaoue foran åpent mål. Men akkurat i det Moa trodde han skulle sende Norge i føringen, fikk en fransk forsvarer foten på ballen, slik at det ble corner i stedet for mål.

Men om det ikke ble mål, sørget i alle fall sjansen for å vekke de norske spillerne. Fra og med Moas sjanse styrte nemlig de norske gutta kampen, og spilte til tider god fotball.

Og rett før pause skapte de nok en stor sjanse. John Arne Riise spilte fri Morten Gamst Pedersen på kanten, og Blackburn-spilleren slo inn foran mål. Der lusket Moa, men i stedet for at spissen fikk avsluttet sørget Frankrikes kaptein, Philippe Mexes, for å rydde opp i siste liten.

Dårlig start - godt svar
Men om Norge avsluttet førsteomgangen sterkt, var de langt dårligere rett etter hvilen.

Frankrikes Hatem Ben Arfa kom inn etter pause og han brukte bare tre minutter på å presentere seg. Vingen fikk dra seg fritt innover i banen og til slutt fikk han skyte upresset fra tjue meter. Skuddet var hardt og helt nede i hjørnet og Jon Knudsen fikk aldri noen hånd på ballen.

Dermed ledet Frankrike 1-0.

Svaret skulle imidlertid komme kjapt. Bare tre minutter senere var det nemlig Erik Huseklepp som skulle finne nettmaskene.

Moa var byttet ut til pause og Huseklepp ble flyttet opp på spissplass. Et frispark fra Morten Gamst Pedersen havnet i beina til Huseklepp som avsluttet fra skrått hold, og spretten i gresset bidro til at skuddet overlistet Stephane Ruffier i Frankrike-målet.

Deretter døde kampen litt ut. Etter en times spill fikk først Frankrike en mulighet, før John Arne Riise skjøt like utenfor fra godt hold.

Huseklepp matchvinner
Så fortsatte oppgjøret med en stillingskrig, med en liten spillemessig fordel til Frankrike.

Men selv ikke Real Madrid-spissen Karim Benzema klarte å skape flere sjanser for det franske laget.

Men så skulle det smelle fra Huseklepp igjen.71 minutter var spilt da Morten Gamst Pedersen snappet en fransk feilpasning og spilte fri Huseklepp i bakrommet. Brann-spissen var iskald, rundet keeper og satte ballen i det åpne målet.

Og fra der og ut skulle det meste handle om Norge.

Huseklepp spilte fri John Arne Riise som hamret ballen i det nærmeste hjørnet, men Ruffier hang med på notene og fikk slått til corner.

På den påfølgende corneren slo Bjørn Helge Riise ut til storebror som hamret til igjen, men også denne gangen vartet Ruffier opp med en klasseredning.

Også på den neste corneren kom Norge nære, men Vadim Demidov kom ikke helt til og dermed slapp Frankrike med skrekken nok en gang.

Rett nok jaget Frankrike utligning, men de franske ferskingene klarte aldri å skape det helt store mot et kompakt og solid norsk forsvar.

De gangene de kom til sjanser var imidlertid en solid Jon Knudsen på plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.