*Nettavisen* Sport.

Hva er det med denne treneren?

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Kan Patrick Walker virkelig gjøre Sandefjord til et topplag?

SANDEFJORD - STRØMSGODSET 1-0: Du trenger neppe å finne fram ordboka for å konstatere at Tippeligaen og Sandefjord ikke kan regnes som synonymer, men under ledes av iren Patrick Walker har faktisk den ti år unge fotballklubben markert seg sterkt i Norges øverste divisjon.

Sju serierunder inn i sesongen 2009 har Sandefjord kun ett tap.

Tidlig mål avgjorde
Søndag ble det seier 1-0 over Strømsgodset. Ikke veldig uventet, ikke nødvendigvis veldig imponerende, men tre poeng.

Kjartan Finnbogason ble felt inne i Strømsgodsets straffefelt bare fem minutter ut i kampen, og Erik Mjelde var sikkerheten selv fra straffemerket da han ga Sandefjord en drømmestart som senere skulle vise seg å holde til seier.

Så langt har det blitt totalt 12 poeng. Det er mer enn 12 av de 15 andre lagene i Tippeligaen.

Det viktigste er nok likevel at Patrick Walkers gutter har fått sju poengs margin til lagene på nedrykksplass. I den første sesongen med 16 lag i Tippeligaen vil sannsynligvis 30 poeng kunne være nok til å unngå nedrykk, og i så fall er Sandefjord nå bare 18 poeng unna.

Kun to serietap
Men poengsankingen til Sandefjord under Patrick Walker tilsier at laget kan unne seg å sikte litt høyere.

Sandefjord lå på nedrykksplass i Adeccoligaen i 2008 da Walker ble ansatt. Sandefjord avsluttet sesongen med 15 seirer, ni uavgjorte og bare ett tap. Og i det eneste tapet, 0-1 mot Haugesund, misbrukte laget et straffespark og hadde flere skudd i stengene.

På snart to sesonger har Walker altså kun tapt to seriekamper med Sandefjord. Ikke rart fotballfrelste i hvalfangerbyen kaller ham «Trollmannen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.