*Nettavisen* Sport.

Hva er det med dette laget?

Foto: AP/Scanpix

Liverpool trøbler i England, men fortsetter å vise styrke i Mesterligaen.

26.02.09 13:59

Real Madrid - Liverpool 0-1:

Årets sesong har utviklet seg vidt forskjellig for onsdagens motstandere på Santiago Bernabéu. Liverpool hadde en fantastisk start på Premier League og lå lenge på topp. De sterke resultatene kom på løpende bånd på høsten, men etter nyttår har det gått tråere for de røde.

Sist helg rotet de bort to poeng hjemme mot Manchester City, i en begredelig 1-1-kamp.

Real i storform
For Real Madrid har utviklingen vært motsatt. Barcelona stjal alle overskriftene om høsten og har fortsatt godt inn i det nye året. Men etter at Bernd Schuster forlot sjefsstolen i Real og Tottenhams vrakgods Juande Ramos tok over, har Real Madrid sett ut som et topplag igjen. I helgens oppgjør mot Real Betis ledet Ramos’ disipler hele 6-1 til pause. Det ble også sluttresultatet.

Med andre ord var det to lag med vidt forskjellig formutvikling som møttes til dyst i Madrid, onsdag kveld.

- Vi måtte ha et defensivt fokus i dag. Real Madrid vant 6-1 i helgen og er farlige. Vi fikk også noen små sjanser og også et mål. Det er et flott resultat for oss, sier Dirk Kuyt etter kampen. Nederlenderen var en av mange som la ned en knallhard innsats i Spania.

Og er det en ting Liverpool-manager Rafael Benitez har vist i sin periode, så er det at formen i hjemlig liga behøver ikke å ha mye å si når de røde skal ut i Europa.

For Liverpool skulle vise seg som et glimrende bortelag, selv uten kaptein Steven Gerrard. Og Real Madrid skulle skuffe desto mer.

Solid Liverpool
For den eneste gangen man virkelig så snev av godt angrepsspill hos vertene i førsteomgangen, var da Arjen Robben dro seg fint inn fra høyre og slo gjennom Raúl på løp. Mesterligaens målkonge kom seg nesten alene med keeper, men lyktes ikke med å få avsluttet godt. José Reina i Liverpool-målet plukket ballen enkelt.

Men etter den noe skumle starten, hadde Liverpool stålkontroll på det som skjedde ute på matta.

- Det var en vanskelig kamp. Vi lå godt defensivt, men de har kvaliteter i laget. Vi unngikk å slippe inn mål og fikk et selv, så vi gjorde nok, sier Rafael Benitez etter kampen.

Og etter tjue minutter var det et langt utspill fra Reina som skulle sette Fernando Torres alene gjennom. Men Iker Casillas er én av Europas beste keepere og reddet skuddet til Torres på flott vis.

Deretter var det Xabi Alonso som kom nærmest mål i førsteomgang. Og hvilket mål det kunne blitt. Spanjolen snappet ballen på like bak midtbanen og så at Casillas sto langt ute. Alonso, som har scoret fra bak midtbanen tidligere, forsøkte en skikkelig frekkis. Og han traff godt. Ballen gikk i en perfekt bue og var i ferd med å snike seg under tverrliggeren, da Casillas til slutt fikk dyttet ballen over mål og til corner.

Det var det nærmeste man kom et mål før hvilen.

Torres skadet
Flere Liverpool-supportere fryktet nok det verste da Torres måtte forlate banen etter en drøy time, etter å ha pådratt seg en smell i førsteomgangen.

Likevel skulle det bli Liverpools kveld. For til tross for at Real Madrid hevet seg i andreomgangen, klarte de aldri å skape det helt store. Robben var til tider pigg, men heller ikke han maktet å bryte gjennom det kompakte Liverpool-forsvaret.

Liverpool på sin side hadde tilløp til flere gode angrep, men det ville seg ikke helt foran mål for de heller. Likevel, det skjer som regel noe spesielt når Liverpool spiller Mesterliga. For hver gang hymnen spilles er det som om de rødkledde får en urokkelig tro på at de vinner uansett. Samme hvor lenge de må kjempe.

Benayoun helt
Og Liverpool skulle lykkes til slutt, etter å ha slitt i 80 minutter. Gabriel Heinze kunne vært Liverpool-spiller, men endte til slutt i Real Madrid. Da det var spilt 81 minutter ga den lille argentineren bort et billig frispark ute mot siden.

Der steppet Fabio Aurelio opp og viste fram gullfoten. Innlegget var strøkent og kortvokste Youssi Benayoun raget høyest i feltet og stanget inn ledermålet. Iker Casillas var sjanseløs på headingen.

Liverpool gjorde det igjen. Fra å slite hjemme i England løftet de seg mange hakk mot et av Europas beste lag for tiden. Med 1-0 i bagasjen hjem til balløya, har de røde sikret seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på Anfield.

- Vi har mye erfaring fra denne turneringen og nitti minutter er mye. Vi må jobbe hardt videre, avslutter en fornøyd Benitez.

Men også Real Madrid har gjort det godt i Europa før. Dermed er intet avgjort før om to uker.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag