Hva er det med Drillo?

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg merker at det har skjedd ting, sier Egil Olsen etter drømmekvelden.

03.09.11 11:10

NORGE - ISLAND 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Da den rumenske dommeren blåste av fredagens landskamp i Oslo, svarte publikum med sin enkle kjærlighetsvise: «Drillo, Drillo, Drillo».

Folket elsker Drillo.

Mange hilsener
Det er ikke rart – Norge er forvandlet fra et lag som nesten aldri vinner til et lag som nesten bare vinner. Fredag tok det 88 minutter før ballen lå i mål, men det spiller ingen rolle så lenge enda en seier kunne innkasseres.

- Jeg merker at det har skjedd ting. Jeg pleier å gå meg en tur på kampdagen. Det er en lang dag, kampdagen, så jeg gikk en tur rundt Akerselva. Det er en runde som tar tre kvarter. Jeg har aldri fått så mange «lykke til i kveld!» og «fint at du fortsetter, Drillo» som jeg fikk i dag. Det er litt spesielt, erkjente Drillo på pressekonferansen sent fredag kveld.

Han vil ikke bruke store ord om sin egen status, men faktum er ubestridelig: Drillo oppnår gode resultater, selv om seirene ikke alltid kommer på like overbevisende vis.

Hva er det egentlig med denne Drillo-flyten?

- Det vet jeg ikke. Det kan jeg ikke svare på. Vi prøver bare å gjøre fornuftige ting, men jeg må si at det var flyt. Jeg skjønner spørsmålet, sa assistenttrener Ola By Rise til Nettavisen i presseteltet etter Island-kampen.

5-2 i målsjanser
Egil Olsen er – som mange vet – ingen religiøs person. Han tror ikke på noen gud. Det kan likevel virke som om noen der oppe forsøker å overtale ham. Norge har i alle fall hatt en voldsom flyt i landslagssjefens andre regjeringstid.

Det siste året har Norge slått Frankrike, Tsjekkia og Portugal, mens det ble 1-1 mot Danmark etter en sen utligning signert Erik Huseklepp. Fredag kom seiersmålet i det 88. minutt, da John Carew ble felt og Norge fikk et straffespark som Moa Abdellaoue vekslet inn i scoring.

- Jeg har ikke anlegg for å bli religiøs, humret Drillo på pressekonferansen sent fredag kveld.

- Vi var ikke spesielt heldige i dag. Jeg er ikke så kald at jeg klarer å telle sjanser når jeg sitter på benken, men det gjorde kanskje dere?

Ja, det gjorde vi. Norge skapte fem målsjanser og Island to ifølge Nettavisens sjansetelling. Seieren var fortjent, selv om det avgjørende målet kom sent.

Innbyrdes oppgjør
Allerede tirsdag skal Norge i aksjon igjen. Landslagsspillerne får to rolige dager, hvorav den andre blir brukt til å forflytte seg fra Oslo til København, før oppkjøringen til «slaget om Norden» starter.

Det blir en særdeles viktig kamp i krigen for å avansere fra kvalifiseringsgruppe H til sluttspillet i Polen og Ukraina. Gruppevinneren er direkte kvalifisert, sammen med det beste av de ni toerlagene, mens de åtte øvrige toerlagene må ut i omspilldueller.

Ettersom det ble 1-1 da lagene møttes i Oslo, vil Danmark går foran Norge med 0-0 dersom lagene ender på samme poengsum. Portugal og Norge er like i innbyrdes oppgjør, men portugiserne ser ut til å ende med bedre målforskjell.

Det kan være en fordel for Norge at Danmark og Portugal skal møtes i siste runde, men det kan også bli en ulempe - dersom begge vil ende blant de to beste med uavgjort seg imellom.

Kan bli beste toer
Drillo ser for seg en tett og jevn kamp mot Danmark førstkommende tirsdag.

- Vi har en god sjanse til å ta poeng i Parken. Der kan vi få flere kontringsmuligheter enn vi hadde her ute. Med litt marginer, vinner vi. Og vinner vi de to siste kampene, så vet jeg at Portugal kan passere oss på målforskjell, men da kan jeg ikke skjønne annet enn at vi blir beste toer, sa Drillo.

Ungarns 2-1-seier mot Sverige, kan faktisk bli avgjørende for Norge.

- Med uavgjort i Parken er vi garantert, sannsynligvis, minst en playoffplass. Det er noen spørsmålstegn ennå, men i og med at Sverige tapte i dag er det vel også en god mulighet for å bli beste toer med 17 poeng. Det var gunstig for oss at Sverige tapte, hvis vi skulle havne på 17 poeng, konkluderte Drillo.

Egentlig er det vel ikke nødvendig å finregne? Med den Drillo-flyten Norge har får tiden, er det vanskelig å se for seg et EM-sluttspill uten norsk deltagelse.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.