Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva gjør du her, Örlund?

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Rosenborg tok tilbake serieledelsen - ikke helt uten problemer.

ROSENBORG - SOGNDAL 2-0:

En slitekamp mot hardtarbeidende Sogndal-spillere er ingen enkel oppgave, men Rosenborg gjorde jobben hjemme på Lerkendal og tok tilbake tabellteten fra Strømsgodset etter 2-0-seieren over saftkokerne på eget gress på søndag.

En tidlig perle fra Tore Reginiussen så lenge ut til å bli matchens eneste scoring, men noen minutter før slutt punkterte Nicki Bille Nielsen kampen etter et hjørnespark.

Kampen kunne imidlertid fort utartet seg annerledes.

Nesten YouTube-klassiker
Etter tre minutter skulle Rosenborg-keeper skyte ballen ut, men det upressede utspillet gikk helt galt. Ballen traff ryggen på Rune Bolseth, før den gikk i en bue over keeperen og så ut til å ende i nettet. Men heldigvis for Rosenborg - og målløse Rosenborg-supportere på tribunen - gikk den i tverrliggeren og dumpet ned på streken før Örlund fikk kontroll.

Hadde den ballen gått inn, kunne det blitt en YouTube-klassiker av de rent sjeldne.

Men Rosenborg slapp med skrekken, og i stedet tok kaptein Tore Reginiussen ansvar seks minutter senere.

Perle fra Reginiussen
Midtstopperen førte ballen dypt i banen, trakk framover, rundet av en Sogndal-forsvarer og dunket kula ned i hjørnet fra 25 meter.

- Det var sjeldent til meg å være, men det var veldig godt at vi fikk en så tidlig ledelse i kampen, sier Reginiussen til C More etter kampen.

Dermed måtte Sogndal framover på banen, og det ble en underholdende kamp på Lerkendal.

Rosenborg var best i det meste, og midtveis i omgangen fikk John Chibuke en stor sjanse til å doble ledelsen. Men nigerianeren bommet mer eller mindre på ballen fra tre meter, og da han til slutt fikk avsluttet skikkelig gikk ballen over mål.

Like etterpå var gjestene farlig frampå, men denne gangen var Örlund våken og fikk hindret Ruben Holsæter i å avslutte fra kort hold.

Avgjorde rett før slutt
Stillingen holdt seg til pause, og kvarteret ut i andre omgang trodde Alexander Söderlund at han hadde doblet Rosenborgs ledelse, da han headet et utsøkt innlegg fra Mikkel «Mix» Diskerud kontant i målet.

Dommer Tom Harald Hagen blåste imidlertid i fløyta for offside, noe som tv-bildene viste var en helt feil avgjørelse.

- Slik jeg ser det fra sidelinjen er det en feil avgjørelse, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til C More etter kampen.

Tre minutter før full tid ble imidlertid frynsete Lerkendal-nerver roet ned, da Nicki Bille Nielsen kriget inn 2-0-scoringen etter et hjørnespark.

Det betyr at Rosenborg drar til Drammen og Marienlyst neste helg som serieledere, til en match som garantert kommer til å bli en forrykende affære mellom de to tetlagene i Tippeligaen.

- Det blir artig, den kampen gleder vi oss veldig til, sier RBK-kaptein Reginiussen.

Sogndal på sin side befinner seg på en foreløpig trygg niendeplass, seks poeng foran Sarpsborg på kvalikkplass.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!