*Nettavisen* Sport.

Hva gjør du nå, Bent Skammelsrud?

STOR KARRIERE: Bent Skammelsrud jubler på San Siro, der Rosenborg vant 2-1 mot Milan og sjokkerte en samlet fotballverden. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Vi har latt RBK-legenden oppdatere oss.

09.10.15 18:47

Du leser nå den første artikkelen i vår nye serie om gamle idrettshelter.

Hver fredag fremover skal vi mimre sammen med dem som tidligere preget nyhetsbildet i Norge på grunn av store idrettsprestasjoner, og vi finner ut hva de bruker dagene på i dag.

Serien er en gjenopplivning av den gamle Nettavisen-klassikeren «Hva gjør du nå» - og vil fortsette med samme navn og innhold i tiden som kommer.

Har du tips til gamle helter du vil vite mer om? Send oss en mail her.

Først ut: Bent Skammelsrud.

Rakkestad-gutten er en ekte Rosenborg-legende, og vant 11 seriemesterskap med trønderne i perioden 1992 til 2002. Han vant tre cupgull (1992, 1995 og 1999), og endte opp med å spille 272 tippeligakamper i den hvitsorte drakta.

Skammelsrud ble også en viktig del av det norske landslaget etter hvert, og fikk til slutt 38 landskamper og seks mål med flagget på brystet.
Han deltok i ett sluttspill med Norge, EM i 2000. Der startet han to av tre gruppespillskamper, og var Norges kaptein i 0-1-tapet mot Jugoslavia.

- Hva gjør du nå, Bent Skammelsrud?

- Flere ting! Jeg har foredragsvirksomhet basert på det vi opplevde med Rosenborg, «Hvordan bli et vinnerlag». Jobber også med noe som heter «Powernap-system». Det er stoler med massasje, og Olympiatoppen har laget et program som skal hjelpe deg å slappe av i et stressa samfunn. Vi utstyrer bedrifter med dette. I tillegg har jeg egen fotballskole, og jeg driver litt med eiendom. Litt av hvert, sier Skammelsrud til Nettavisen.

- Sivilstatus?

- Jeg er gift og har tre barn. Bor i Trondheim fortsatt.

- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

- Ha-ha. Både ja og nei. Før gikk man med bøyd hode og ville ikke bli gjenkjent, men nå er det jo litt artig. Noe er det, men det er jo ikke sånn som det var.

- Hva savner du mest fra den aktive tiden?

- Det er de store kampene. Å måle seg med de beste. Den sitringen i kroppen før man skulle ut og høre Champions League-hymnen, den savner jeg mest. Jeg savner også å bli målt. Jeg trodde det ville bli deilig å slippe kjeftingen til Nils Arne (Eggen), men det gikk bare én dag før jeg savnet det. Det å få tilbakemeldinger på det man gjør, det savner jeg litt.

- Er det et presseoppslag som fortsatt irriterer deg eller som du angrer på?

- Ikke noe voldsomt. Men det var én gang, etter en seier i Champions League. Da ble jeg spurt av VG om jeg ønsket å bli proff. Da svarte jeg som jeg alltid gjorde, at jeg ville vurdere det hvis det rette tilbudet kom. Jeg gledet meg til å lese avisen etter den kampen, men tittelen neste dag var «Skammelsrud vil bort fra Rosenborg». Det ødela hele dagen. Jeg måtte forklare ti ganger etterpå at det ikke var det jeg sa. Det irriterte meg, og han som skrev det, fikk høre det.

- Hva er du mest stolt av den dag i dag?

- Jeg er veldig stolt av det vi klarte å oppnå sammen i Rosenborg, og i Champions League. Da man var midt oppe i det, tenkte man ikke så mye over det, men i etterkant er jeg veldig stolt. Du ser hvor vanskelig det er, men vi var med åtte år på rad. I tillegg konkurrerte vi ganske likt med de store. Man ble skuffet om man ikke vant i Champions League på Lerkendal, enten det var Real Madrid eller noen andre vi spilte mot. Å ha vært en del av det, er jeg stolt av.

- Hva gjør du om fem år?

- Godt spørsmål. Jeg ramset opp fire ting i stad, og det kan hende jeg ramser opp noen av de samme tingene om fem år også. Men jeg har ikke noen store planer. Hva er det man sier når man blir gammel? Det viktigste er at helsa er der og familen har det bra. Da skal jeg være fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag