*Nettavisen* Sport.

Hva gjør du nå, Erik Holtan?

KEEPER: Erik Holtan er for en legende å regne i norsk fotball. Her i aksjon mot Aalesund, for Odd. Foto: Tor Richardsen (NTB scanpix)

Husker du Erik Holtan? Dette gjør han i dag.

Du leser nå Nettavisens artikkelserie om gamle idrettshelter.

Hver fredag mimrer vi sammen med dem som tidligere har preget nyhetsbildet i Norge på grunn av store idrettsprestasjoner. Vi skal også finne ut hva de bruker dagene på i dag.

Serien er en gjenopplivning av den gamle Nettavisen-klassikeren «Hva gjør du nå» - og vil fortsette med samme navn og innhold framover.

Har du tips til gamle helter du vil vite mer om? Send oss en mail her.

Nå: Erik Holtan (46).

Den gamle keeperhelten spilte for Odd, Kongsvinger, Moss og Bryne før han la opp i 2008. 46-åringen var blant annet med på å ta sølv med Kongsvinger i 1992 og cupgull med Odd i år 2000. I Moss var han også trener en kort periode i 2010.

Holtan vant Kniksen-prisen som årets målvakt i Norge i 2002, og har spilt seks landskamper for Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

LANDSLAGET: Erik Holtan fikk seks landskamper for Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)


- Hva gjør du nå, Erik Holtan?

- Akkurat nå kjører jeg bil, he-he. Nei, da. Jeg jobber som spillerutvikler i Telemark Fotballkrets og litt i forbundet. Jeg får være med på å utvikle de beste 13-16-åringene i Telemark for tiden, og det er veldig gøy. Det er jo interessant og artig når det går så bra som det gjør med talentutviklingen i Telemark. I tillegg er jeg veileder i forbindelse med UEFA B-lisens-kurs, sier Holtan til Nettavisen.

- Sivilstatus?

- Ugift, to barn.

- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

- Ja, jo, jeg blir jo for så vidt det. Innimellom så gjør jeg det.

- Hva tror du folk husker deg best for?

- Hva jeg tror, og hva jeg håper kan jo fort bli to forskjellige ting. Men jeg håper jeg blir husket for å være engasjert og en som gjorde sitt beste så ofte han kunne. Og jeg tror vel egentlig det samme. I tillegg huskes jeg kanskje for å være en fyr med et glimt i øyet. Jeg kunne jo være litt morsom innimellom.

Fakta

Hva gjør du nå?

- Hva savner du mest fra den aktive tiden?

- Nå driver jo jeg med fotball i dag, så sånn sett er det kanskje ikke så mye. Men som spiller så savner jeg ikke så mye annet enn akkurat kampen. Spenningen, hat-elsk-forholdet, stresset, det ubehagelige, det behagelige – rett og slett koket rundt kampen. Det savner jeg, og det vil nok bli savnet lenge. Men treninga savner jeg egentlig ikke.

- Er det et presseoppslag som fortsatt irriterer deg, eller som du angrer på?

- Nå er jo jeg veldig god på å bare huske det som var positivt, da. Som fotballspiller er det så mye at du må bare stå for det du har gjort, og ikke angre på noe. På min tid kunne jo media gå inn på banen etter kampen, og da kunne det komme litt forskjellig. Men generelt hadde jeg et godt forhold til media.

- Ingenting som irriterer deg?

- Rykter likte jeg ikke så godt, da. Jeg husker en gang som VG ville ha meg til å snakke om noe jeg ikke ønsket å snakke om. De trua meg rett og slett. «Hvis ikke du sier det, så skriver vi …». Det er vel den eneste gangen jeg synes det var litt ubehagelig med media.

- Hva er du mest stolt av den dag i dag?

- Ungene, så klart. Men på fotballbanen er jeg stolt av å ha vært en del av den gode perioden til Kongsvinger. Og i Odd så klart cupgullet i 2000 og europacupspill. Også er jeg stolt av å ha vært med på oppstarten av noe som har blitt veldig, veldig bra her i Skien. En slik opptur som det har vært her er egentlig ganske kult. Så det er jeg faktisk stolt over.

- Hva gjør du om fem år?

- Kanskje jeg trener et lag igjen. Jeg vil fortsette med fotball, og trives i rollen jeg har nå, men jeg har ikke bare lyst til å jobbe for Fotballkretsen. Det hadde vært gøy å trene et lag på ganske bra nivå.

- Hvor bra nivå?

- Fra OBOS-liga og oppover.

Har du tips til gamle helter du vil vite mer om? Send oss en mail her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag