RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GEST: Vincent Kompany var lite fornøyd da han måtte forlate banen.
GEST: Vincent Kompany var lite fornøyd da han måtte forlate banen. Foto: Richard Sellers (PA / NTB scanpix)

Hva gjør du her, Kompany?

Sist oppdatert:
Stjernen ble utvist etter ti minutter.

HULL - MANCHESTER CITY 0-2:

Kun ti minutter var spilt i møtet mellom Hull og Manchester City lørdag da Vincent Kompany fikk se det røde kortet og ble sendt rett i dusjen.

Belgieren stoppet Nikica Jelavic som bakerste mann og dommer Lee Mason var nådeløs mot City-stopperen. Dermed måtte gjestene fortsette med ti menn.

Kompany tok ikke det røde kortet spesielt pent og var mildt sagt forbannet da han marsjerte av banen. Blant annet gjorde han en håndgest på vei ut.

I etterkant av situasjonen ble det raskt spekulasjoner i sosiale medier om hva gesten skulle bety og uten å gå inn i detaljer blir det antydet av mange at tegnet Kompany viser på vei av banen er av det svært lite flatterende slaget.

Straff?
Vi har tidligere sett Arsenals Wojciech Szczesny gjøre noe lignende.

Utvisningen betyr at Kompany kan gå glipp av noen svært viktige kamper nå i serieinnspurten. Skulle fotballforbundet velge å se nærmere på bildene av håndgesten Kompany gjør på vei ut i garderoben, kan straffen fort bli lengre.

Etter kampen sa City-manager Manuel Pellegrini følgende om utvisningen.

- Vincent skulle hatt frispark i forkant av den situasjonen. Jelavic brukte ulovlige midler, men det så ikke dommeren, sier Pellegrini ifølge BBC.

Ellers var chileneren storfornøyd.

- Dette var bra, etter en vanskelig uke. Det å spille med én mann mindre i 80 minutter er vanskelig, men vi presterte bra. Vi var gode både med og uten ball, angrep mye og kunne til og med hatt flere mål, sier manageren.

Herlig Silva-mål
Selv med én mann mindre på banen var det City som skulle ta ledelsen på KC Stadium. David Silva vartet opp med en herlig scoring etter 14 minutter.

Spanjolen samarbeidet godt med Yaya Toure, før han gjorde resten selv. Et herlig skudd skrudde opp i hjørnet bak David McGregor i vertenes bur.

Hull hadde også ballen i nettet i løpet av de første 45 minuttene. David Meylers skudd i krysset ble imidlertid annullert på grunn av offside i forkant.

Av øvrige sjanser før pause er det verdt å nevne at Pablo Zabaleta hamret ballen i tverrliggeren fra distanse og at Hulls Jake Livermore skjøt like utenfor fra rundt 18 meters hold rett før dommer Mason blåste for pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET: David Silva jubler for sitt mål mot Hull.


Etter hvilen ble gjestene et par hakk blekere offensivt og mer opptatt av å forsvare seg. Det gjorde City også bra i de fleste situasjoner.

Filmet han?
Nikica Jelavic burde imidlertid utlignet da han fikk en kjempesjanse etter 52 minutter, da Sone Aluko la inn, men kroaten avsluttet svakt fra kort hold.

I det 70. minutt ble det høy temperatur og tumulter ute på banen da George Boyd gikk i bakken inne i 16-metersfeltet. Hull-spilleren kom igjennom mot Joe Hart og da han mistet kontrollen på ballen gikk Boyd i bakken. Det så ut som det kunne ha vært en smule kontakt mellom Hart og Boyd, men sistnevnte falt likevel svært lett. Dommeren blåste verken straffe eller dro fram noe kort.

I etterkant av situasjonen ble det en del bråk mellom Boyd og et par City-spillere, som mente at spilleren filmet. Dette endte med at dommer Mason til slutt viste Joe Hart det gule kortet, før spillet kunne fortsette.

Mot slutten fikk Jelavic nok en mulighet for Hull, mens både David Silva og Edin Dzeko misbrukte kjempesjanser. Sistnevnte skulle få reavsnj.

På overtid punkterte nemlig Dzeko kampen da han satte inn 2-0.

Dette betyr at Cit nå er oppe i 60 poeng i Premier league og er seks poeng bak ligaleder Chelsea. City har to kamper mindre spilt enn de blå på topp.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere