RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GAMLE DAGER: Dennis Schiller (t.h.) fikk gult kort da han prøvde å ta Kent Bergersen (t.v.).
GAMLE DAGER: Dennis Schiller (t.h.) fikk gult kort da han prøvde å ta Kent Bergersen (t.v.). Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Hva gjør du nå, Dennis Schiller?

Husker du Dennis Schiller? Dette gjør han i dag.

Du leser nå den tredje artikkelen i vår nye serie om gamle idrettshelter.

Hver fredag fremover skal vi mimre sammen med dem som tidligere preget nyhetsbildet i Norge på grunn av store idrettsprestasjoner. Vi skal også finne ut hva de bruker dagene på i dag.

Serien er en gjenopplivning av den gamle Nettavisen-klassikeren «Hva gjør du nå» - og vil fortsette med samme navn og innhold i tiden som kommer.

Har du tips til gamle helter du vil vite mer om? Send oss en mail her.

Nå: Dennis Schiller (50).

Den svenske backen er en av de mest populære LSK-spillerne gjennom tidende. Han spilte på Åråsen fra 1987 til 1996 etter å ha kommet fra IFK Göteborg for snaue 230.000 kroner. Schiller var en del av det historiske Lillestrøm-laget som ble seriemester i 1989, LSKs foreløpig siste seriegull.

I 2015: Slik ser Dennis Schiller ut nå.

Schiller fikk 14 A-landskamper for Sverige og scoret ett mål. Hans eneste mål ble scoret mot Wales i 1989, da et langskudd fra midtbanen gikk over Wales-keeper Neville Southall og i mål, ifølge Kanaripedia.

- Hva gjør du nå, Dennis Schiller?

- Nå jobber jeg i et profileringsfirma i Molde som heter «Promo» sammen med en gammel idrettshelt som heter Ulrich Møller. Vi driver med alt innen profilering av bedrifter (og Dennis er også trivselsminister i Promo, ifølge selskapets hjemmeside). I tillegg er jeg rådgiver og formidler for fotballspillere.

- Sivil status?

- Samboer. To barn fra et tidligere forhold.

- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

- Ja, det blir jeg. Molde telles ikke, for det er bare fire gater, men i Oslo blir jeg det.

- Hva tror du folk husker deg best for?

- Mitt lange, tykke og lyse hår. Og banan-innleggene, he-he.

- Hva savner du mest fra den aktive tiden?

- Jeg savner egentlig mye. Men det at man holdt på med idrett som man likte og levde av. Kameratskap, kamper, treninger, garderoben, reisene – alt. Alt var kjekt. Jeg savner alt med fotball.

- Er det et presseoppslag som fortsatt irriterer deg eller som du angrer på?

- Det har jeg aldri tenkt på. Nei, det tror jeg ikke.

- Hva er du mest stolt av den dag i dag?

- Jeg er stolt av å ha vært ti år i Lillestrøm. Jeg er glad jeg var der så lenge, det var jo egentlig meningen at jeg bare skulle være der i to år. Men klubben trivdes med meg, og jeg trivdes med klubben. Jeg trivdes veldig bra med både klubben og fansen, det var en fantastisk tid i Lillestrøm. Jeg var godt likt, og det er vel derfor man trivdes så godt.

- Hva gjør du om fem år?

- Da regner jeg med at jeg holder på med det samme som i dag, altså at jeg er rådgiver for fotballspillere og driver med profilering.

LES OGSÅ: Hva gjør du nå, Bent Skammelsrud?

LES OGSÅ: Hva gjør du nå, Hai Ngoc Tran?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere