RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva gjør du nå, Espen Musæus?

VIF-STJERNE: Espen Musæus scoret mange mål for Vålerenga.
VIF-STJERNE: Espen Musæus scoret mange mål for Vålerenga. Foto: Morten Rakke (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vi har snakket med mannen som fikk kallenavnet «Supermusa».

Du leser nå Nettavisens artikkelserie om gamle idrettshelter.

Hver fredag mimrer vi sammen med dem som tidligere har preget nyhetsbildet i Norge på grunn av små eller store idrettsprestasjoner.

Vi skal også finne ut hva de bruker dagene på i dag.

Serien er en gjenopplivning av den gamle Nettavisen-klassikeren «Hva gjør du nå» - og vil fortsette med samme navn og innhold framover.

Fakta: Hva gjør du nå?

Klikk for å åpne faktaboksen

Har du tips til gamle helter du vil vite mer om? Send oss en mail her.

Nå: Espen Musæus (40)

Espen Musæus er et kjent navn i norsk fotball. Den tidligere angrepsspilleren huskes best for sine bidrag for Vålerenga på slutten av 90-tallet. Mannen som etterhvert skulle få kallenavnet «Supermusa» av Klanen kom til Oslo-klubben etter å ha bøttet inn mål i lavere divisjoner i norsk fotball.

Manchester Uniteds Henning Berg og Vålerengas Espen Musæus under treningskamp på Bislett 27. juli 1998. Resultat ble 2-2.

Også å Vålerenga viste Musæus målteft, og han ble spesielt viktig for Oslo-klubben i 1997 da de jaktet opprykk til Tippeligaen etter å ha rykket ned året før. Supermusa ble toppscorer i ligaen med sine 16 mål, og i tillegg var han én av fire spillere som scoret i cupfinalen mot Strømsgodset som VIF vant 4-2.

Musæus fikk med seg syv sesongen i Vålerenga hvor det ble 60 obligatoriske mål for angriperen. I 2001 forlot han Oslo-klubben etter å ha fått lite spilletid under trener Kjetil Rekdal. Turen gikk da videre til Brann, men Musæus opplevde ingen suksess i Bergen og ble fristilt fra kontrakten.

Han avsluttet senere karrieren hos KFUM.

- Hva gjør du nå, Espen Musæus?

- Jeg jobber med eiendom, planutbygging. Jeg driver for meg selv. I tillegg har jeg unger i Heming som jeg følger jeg opp på fotballtreninger og andre ulike aktiviteter.

- Sivilstatus?

- Jeg har gift og har to unger. Jeg har to gutter, en på syv og en på ni år.

- Blir du fortsatt gjenkjent på gata?

- Nei, det er ikke så ofte, men navnet mitt er det faktisk en del som husker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Musæus setter inn utlikningsmålet for Vålerenga mot Viking.

- Hva tror du folk husker deg best for?

- De som husker meg er nok de som fulgte meg i Vålerenga i den perioden jeg spilte der. Det var stor interesse da jeg holdt på og jeg har et gjenkjennbart navn. På den tiden var det også sånn at når man scoret mål, så kom man i avisen, mens nå skjer alt så fort med nettet.

- Hva savner du mest fra den aktive tiden?

- Jeg savner egentlig ikke så mye. Jeg tenker at jeg hadde det veldig bra da jeg holdt på. Det var kameratskapet som var det viktigste, det å få til noe sammen med kompiser. Men det var den gangen, og nå synes jeg at andre ting er gøy.

VIFs Hai Ngoc Tran (tv) og Pascal Simpson jubler rundt to-målsscorer Espen Musæus.

- Er det et presseoppslag som fortsatt irriterer deg eller som du angrer på?

- Ikke fra da jeg var aktiv, men det er et presseoppslag fra den tiden jeg satt i elitestyret i Vålerenga som jeg irriterer meg over. Jeg satt som leder for elitestyret i Vålerenga og så ble det gjort et bytte internt da Raymond Johansen kom inn. Han tok over lederansvaret for elitedelen, og da var det en eller annen avis som klarte å skrive at jeg ble sparket. Jeg satt i et valgt verv på frivillig basis. At de skrev at jeg hadde fått sparken irriterte meg. 

- Hva er du mest stolt av den dag i dag?

- Jeg er mest stolt av at vi vant NM i 1997. Det er rart med det, men det er det som blir tatt frem og som folk husker. Det er også det man husker veldig godt selv. Det å score i en cupfinale følger med. Når man snakker om det man har vært med på, så er det scoringen i cupfinalen som blir dratt frem. Det er nok det øyeblikket jeg er klart mest stolt av.

- Hva gjør du om fem år?

- Jeg tror ikke jeg gjør så mye annerledes enn jeg gjør i dag. Ungene bor hjemme og jobben er vel sikkert noe av det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere