*Nettavisen* Sport.

Hva har skjedd med Vålerenga?

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Plutselig er Martin Andresens menn ustoppelige.

01.06.09 23:15

VIKING - VÅLERENGA 0-3:

Det er kort vei fra fiasko til suksess. Det har Vålerenga virkelig fått erfare så langt denne sesongen.

Året startet begredelig, og kritikken haglet mot manager Martin Andresen, men så, helt plutselig, snudde alt for osloklubben.

Før søndagens kamp mot Viking var VIF ubeseiret på de fire siste seriekampene, og til tross for en vanskelig bortekamp, så nektet de å gi slipp på den gode statistikken.

Komiske Myhre
Viking fikk den første store sjansen ved Peter Ijeh, men Troy Perkins avverget, og like etterpå var det i stedet Klanen-favoritt Bojan Zajic som skapte jubel blant de tilreisende.

Helt ut av ingenting fikk serberen ballen etter et utspill fra egen keeper, og iskaldt lobbet han ballen over Thomas Myhre, som sto litt for langt ute. En herlig scoring av Zajic.

- Det var en feilvurdering av meg. Jeg trodde han skulle gå forbi videre, og så kom jeg på halvdistanse. Jeg står ikke riktig, men det er sånn som skjer, sier Myhre til TV 2 Sporten.

Viking-trener Uwe Rösler var heller ikke særlig imponert over sin egen keepers innsats.

- Det første målet er komisk, og gjør det veldig vanskelig for oss, sier tyskeren.

Målet så lenge ut til å bli første omgangs eneste, men Kristofer Hæstad ville det annerledes. På overtid fikk han ballen fra Mostafa Abdellaoue, og sleivet inn 2-0.

Manglet effektivitet
Til tross for at Vålerenga var foran i målprotokollen, så hang Viking likevel godt med. Uwe Röslers menn produserte gode sjanser på løpende bånd etter hvilen.

Martin Fillo fikk to gode muligheter til å redusere, men først bommet han med en heading fra 5 meters hold, og deretter satte han ballen til side for mål fra skrått hold.

Også Mame Niang var farlig frampå, da han fikk ballen fra Peter Ijeh, men det senegalesiske fyrtårnet imponerte ingen med skuddet, som gikk langt utenfor mål.

- Vi sliter hardt om dagen, med mange baklengs og lite mål. Vi må begynne å ta alvorlig med poeng for å ikke havne i det de kaller nedrykkstriden, sier Rösler

Muri punkterte
I stedet var det Vålerenga som skulle lykkes foran kassa. Bojan Zajic lempet et frispark inn i feltet, og der raget André Muri høyest. Stopperen sendte ballen i lengste hjørne.

Kampen virket kjørt, men Viking ga ikke opp. Etter 79 minutter fikk de straffe, men heller ikke det var nok til å lykkes. Peter Ijeh og Mame Niang hadde en liten diskusjon om hvem som skulle skyte, før sistnevnte gikk fram og blåste ballen himmelhøyt over.

Etter kampen kunne Uwe Rösler avsløre at han egentlig ville at Thomas Sokolowski skulle ta straffen.

- Dessverre var det feil mann, sier en oppgitt Rösler.

Publikum hadde fått nok, og de som forlot arenaen fikk dermed ikke med seg at Ijeh banket ballen i vinkelen, ned på streken, og typisk nok ut.

Vålerenga sikret dermed tre nye poeng, og ligger nå på en fjerdeplass i Tippeligaen med sine 19 poeng, opp til toppen er det imidlertid fortsatt langt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.