*Nettavisen* Sport.

Hva holder Dalglish i hånden, Roy?

Foto: MONTASJE: Nettavisen/ Reuters / Phil Noble

Roy Hodgson ble tatt med buksene nede av Kenny Dalglish.

23.05.11 09:24

ASTON VILLA - LIVERPOOL 1-0: Vi mener selvfølgelig ikke at Hodgson bokstavelig talt ble tatt med buksene nede. Men billedlig talt er det ingen tvil om at så skjedde da Kenny Dalglish etterfulgte Hodgson som manager i Liverpool.

Fornøyd med seg selv
- Fansen venter på en mann med en tryllestav, som kan gjøre alt som har gått galt om til noe annet. De av oss som jobber i gamet og har gjort det i lang tid vet at tryllestaven ikke eksisterer, sa Roy Hodgson like før nyttår.

Roy Hodgson overtok Liverpool etter Rafael Benitez, og slet også med den upopulære og lite konstruktive eierduoen Tom Hicks og George Gillett. Hodgson nølte ikke med å fordele skylden for den sportslige motgangen på både Benitez, Hicks og Gillett.

- Vi har kanskje innsett at det er mye jobb å gjøre her, men jeg er definitivt veldig fornøyd med den jobben jeg har gjort her, uttalte Hodgson i det samme intervjuet med Sunday Mirror 26. desember.

To uker senere var han den første manageren på 52 år som sluttet i Liverpool uten å vinne et trofé. Da lå Liverpool på tolvteplass i Premier League, med bare fire poengs margin ned til nedrykk.

Helomvending
Inn kom Kenny Dalglish, klubbens største spiller gjennom tidene og en mann med strålende managermeritter. Dalglish hadde ikke jobbet som manager siden en ulykkelig skilsmisse med Celtic i 2000.

Sammen med Dalglish ankom også entusiasmen i både spillergruppen og på tribunene. Det viste seg også i prestasjonene på banen.

Plutselig skapte Liverpool sjanser og scoret mål. Spillere som så ut som middelmådigheter under Hodgson, lignet nå på stjernespillere.

Det ble rett nok ingenting å juble for i siste serierunde, da Aston Villa scoret kampens eneste mål og stakk av med seieren. Målet var for øvrig av den strålende sorten og ble satt inn av Stewart Downing etter 32 minutters spill.

Under Dalglish tok Liverpool likevel 33 poeng på 19 ligakamper og klatret til sjetteplass. Stort sett uten kaptein Steven Gerrard, som fikk sesonginnspurten ødelagt av skade.

Liverpool kjempet om en plass i Europa helt fram til siste serierunde. Tottenham avgjorde den duellen til sin favør med 2-1-seier mot Birmingham søndag.

- Spiller av høyeste kaliber
Neste sesong vil fansen helt sikkert få se flere nye fjes i Liverpool. Dalglish er i alle fall svært fornøyd med den økonomiske støtten eierne - Fenway Sports Group - viser.

- Det er ikke noe tall på det og hvis det var, ville vi ikke sagt det offentlig, men viljen og intensjonen er der. En god måte å måle dette på, er at de var skuffede over at vi ikke fikk inn flere spillere i januar. Deres intensjon var der, men vi klarte ikke å få tak i spillerne, sier Dalglish.

Han er klar over at enkelte vil si at salgene av Fernando Torres og Ryan Babel utlignet kostnadene ved å kjøpe Luis Suarez og Andy Carroll.

Det spiller ingen rolle for Dalglish eller sportsdirektør Damien Comolli.

- Vi hadde kjøpt Luis uansett. Sommeren er tradisjonelt når folk gjør kjøpene og det er støtte i massevis fra eierne. Det er ingen grunn til å ha noen reservasjoner angående eierne. Damien har gjort en fantastisk jobb med å identifisere spillere og redusere dem til et lite antall som vi kan se nærmere på. Alt er på plass, alt er klart, sier Dalglish til Liverpool Echo.

Nå lover han å kikke på øverste hylle når fortsterkninger skal kjøpes inn.

- De spillerne vi vil kikke på, vil være av høyeste kaliber. Hvis vi får gjort noe i sommer, for å styrke det gode arbeidet spillerne har allerede har gjort, vil det være en positiv start på sesongen.

PS. Aston Villa endte sesongen på niendeplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag