RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjedde, Deila?

KLAR TALE: Ronny Deila er helt sikker på at Celtic vinner den skotske ligaen.
KLAR TALE: Ronny Deila er helt sikker på at Celtic vinner den skotske ligaen. Foto: Imago/eibner Europa
Ledet 2-1, men kollapset etter pause.

DINAMO ZAGREB - CELTIC 4-3:

Celtic tapte torsdagens avsluttende gruppespillskamp i Europaligaen mot Dinamo Zagreb.

Deilas menn ledet 2-1 etter en halvtime, men skottene kollapset fullstendig i andre omgang og tapte til slutt 4-3.

Marko Pjaca (3) og Marcelo Brozovic scoret Zagrebs mål, mens Celtics nettkjenninger ble satt inn av Kris Commons, som de siste dagene er blitt koblet til Cardiff, Stefan Scepovic og et selvmål.

Trekning mandag
Kamputfallet har uansett lite å si for klubbene. Før avspark var det allerede klart at Celtic ville ende på andreplass og gå videre, samtidig som Dinamo Zagrebs håp om avansement for lengst er slukket. Deila stilte likevel med toppet mannskap i Zagreb.

Europa League-sluttspillet blir ifølge uefa.com trukket i Nyon mandag 15. desember. Der blir de 24 lagene som har gått videre fra gruppespillet, samt treerne fra gruppene i Champions League, bli trukket opp av skålene.

Det er ikke mulig å bli trukket mot det laget man var i gruppe med, opplyser Uefa.

Skal handle
Før torsdagens oppgjør røpet nordmannen at han trolig kommer til å bli aktiv i det kommende overgangsvinduet. Og særlig bakover på banen trengs det friskt blod, skal vi dømme ut fra torsdagens kamp.

- Vi ønsker å bygge det beste laget som mulig, og i januar kommer vi til å kjøpe, ikke selge. Vi skal se hvilke muligheter vi har, vi ønsker alltid spillere som både er bra på lang sikt og med én gang, sa Deila på pressekonferansen.

Samtidig ser Cardiff-innleide Jo Inge Bergets tid i Celtic ut til å være forbi etter nyttår.

- Jo Inges kontrakt går ut i januar. Vi har ikke bestemt oss ennå, men jeg tror han trenger spilletid og derfor vil han se etter andre alternativer, sa Deila tidligere i uken ifølge Evening Times.

Har løsnet
Deila kan se tilbake på en suksessfull tid som Celtic-sjef. Lørdag tok klubben sin sjuende strake ligaseier og innehar tabelltoppen.

Nordmannen ble også kåret til månedens manager i Skottland i november.

Tidligere denne uke hyllet Celtics førstelagstrener John Kennedy Ronny Deila. Han skjønte øyeblikkelig at nordmannen hadde det som skulle til for å bli en hit.

- Han har åpenbart funnet seg til rette. I starten måtte han bli kjent med folk og ta innover seg hvor stor denne klubben er. Han har personligheten som skal til for denne jobben, og han har alle spillerne med seg. Vi ser at ideene hans sitter mer og mer, sier Kennedy til Daily Record.

Celtics neste kamp spilles allerede på søndag, når St.Mirren venter til dyst på Parkhead.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere