RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjer med AC Milan?

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Kaka er borte, og nå er storklubben uten seier på sine ti siste kamper i sommer.

Forrige sesong endte det med 3. plass. 74 poeng. To plasser og ti poeng bedre enn året før. Det så lovende ut for AC Milan igjen. Men det store spørsmålet før helgas serie A-åpning er om klubben kan forbedre seg i år.

Det er grunn til å tvile.

Spørsmålstegnene er nemlig mange.

Kaka har forsvunnet, men ikke erstattet. Jo da, Klaas Jan Huntelaar forsterker angrepet fra Real Madrid, og Thiago Silva er hentet fra Fluminense for å forsterke forsvaret. Men det er det.

Man skal kanskje være forsiktig med å undervurdere et lag med brasilianske Pato på topp, og veteraner som Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi og Andrea Pirlo rundt ham.

Sommeren har imidlertid vist at alt ikke er som det burde være.

Ti uten seier
Den tidligere helten Leonardo har overtatt som trener. Han har aldri hatt hovedansvaret i en klubb før, men har de siste årene fungert som direktør og trener i klubben.

- Vi skal spille attraktiv fotball, sier brasilianeren.

Men så langt har han ikke lyktes helt.

Milan har spilt 11 treningskamper. De slo riktignok 4. divisjonslaget Varese i den første i juli, men etterpå har de spilt ti strake kamper uten seier, hvis man er litt slem og ikke regner med straffesparkseieren mot Juventus i generalprøven.

Fansen murrer selvsagt. Mest over at omtrent 400 millioner fra salget av Kaka har gått til å nedbetale gjeld, og ikke til forsterkninger på banen.

I tillegg er de fortsatt ikke overbevist av Ronaldinho. I sommer gikk det ifølge media faktisk så langt at brasilianeren, foran samtlige lagkamerater, måtte hoppe opp på et bord og love å bli mer seriøs. Én måned senere ble han så jaget hjem av fansen da de fant ham ute på byen klokka halv to på natta.

Milan åpner borte mot Siena lørdag kveld, men allerede neste helg får vi svaret på hvor laget står. Da venter nemlig Inter i lokalderbyet.

Men hvis det er grunn til å sette spørsmålstegn ved Milan, virker naboene enda sterkere i år.

(Saken fortsetter under bildet)

Har forsterket
José Mourinho kom for å oppnå noe med laget i Champions League, men klarte det ikke i fjor. Seriegullet var imidlertid aldri truet, og til slutt vant de med ti poeng.

Juventus vil sikkert mene at de kan utfordre Mourinho om gullet i år, men det virker som om «The special one» har gjort noen fornuftige trekk på overgangsmarkedet.

Zlatan Ibrahimovic er riktignok forsvunnet til Barcelona, men Samuel Eto´o kommer garantert også til å score jevnlig. Brasilianske Lucio er hentet fra Bayern München, og forsterker forsvaret. I tillegg er det bare detaljer som gjenstår før Wesley Sneijder kommer fra Real Madrid for 150 millioner.

Det siste må betegnes som et knallkjøp, i den grad nederlenderen holder seg skadefri.

Diego Milito and Thiago Motta, Genoas to beste spillere forrige sesong, er også på plass, og totalt sett er det grunn til å tro at Inter er forsterket foran årets sesong.

Utfordringen blir å skape et godt fungere angrepsspill uten Ibrahimovic. Et angrepsspill som Eto´o kan levere i. Ibrahimovic gjorde mye på egen hånd. Eto´o er mer avhengig av spillerne rundt seg.

Og uansett er det et spørsmål om investeringene holder til større suksess i Mesterligaen. For et lag som står med fire strake seriegull, blir ikke lenger målt på suksessen hjemme. Det handler om å levere i Mesterligaen.

Italias landslagstrener, Marcello Lippi, tipper Juventus som seriemestere. En uttalelse som selvsagt falt Mourinho tungt for brystet.

Juventus har i alle fall hentet Diego fra Werder Bremen og Felipe Melo, som imponerte for Brasil under Prøve-VM i sommer, fra Fiorentina. I tillegg har Fabio Cannavaro vendt hjem igjen fra Real Madrid. Så spørs det om manager Ciro Ferrara kan lykkes i sin første hele sesong med hovedansvaret i klubben. I fjor overtok han for Claudio Ranieri i mai, to kamper før slutt, med et mål om å sikre 2.-plassen. Det klarte han etter at Juventus avsluttes med to seirer.

Lippi tror altså på Ferrara og Juventus, men på papiret ser Inter ut som en klar gullfavoritt også i år.

Du kan følge utviklingen i samtlige Serie A-kamper i Nettavisens livesystem. Bologna-Fiorentina åpner sesongen lørdag kl 18, før Siena-Milan er kveldskamp. Inter skal i aksjon hjemme mot Bari søndag kl 18. før sju kamper søndag kl 20.45 avslutter 1. serierunde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere