Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem blir Omdals etterfølger?

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Per Ravn Omdal går av som fotballpresident i Norges fotballforbund (NFF) i begynnelsen av mars. Nå skal etterfølgeren utpekes.

- En ny president vil bli utpekt på fotballtinget 5 - 7 mars. Men fotballforbundet er helt nøytrale i utvelgelsen. Et eget utvalgt skal stå for nominasjonen, sier Roger Solheim, informasjonssjef i Norges fotballforbund (NFF), til TV 2 Nettavisen.

Valgkomiten avgjørende

Norges fotballforbund har nedsatt en uavhengig valgkomité som ledes av Grethe Hesselberg. Hele utvalget teller fem personen.

- Det er en kjempestor oppgave vi har blitt tildelt, og en kjempestor utfordring. Vi må finne frem til de kandidatene som går best i hånd med tanke på topp og bredde, og naturligvis økonomi, marked og media, sier valgkomiteeéns leder Grethe Hesselberg til TV 2 Nettavisen.

Hun vil ikke nevne navn på personene som er aktuelle til presidentvervet, men røper valgkomiteén har jobbet lenge med å finne Per Ravn Omdals etterfølger.

- Det er viktig å beholde kontinuiteten, men diskusjonen på møtene har først og fremst gått på om kandidatene skal komme fra innad i forbundet eller fra næringslivet, sier Hesselberg.

Åtte kandidater

Valgkomiteén satser til slutt på sitte igjen med åtte kvalifiserte kandidater til presidentvervet i NFF.

- Det er store utfordringer i en slik rolle, og vi må ta hensyn til innstillingene fra forskjellige kretser og sette sammen det mest komplette teamet, forteller Grethe Hesselberg til TV 2 Nettavisen.

- Det er en stor organisasjon som står bak vår innstilling, understreker hun.

Fire kandidater

Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med i NFF-systemet, mener følgende tre personer seiler opp blant favorittene til presidentvervet i fotballforbundet:

  • Sondre Kåfjord (visepresident i NFF)
  • Geir Solstad (sentralstyremedlem NFF)
  • Karen Espelund (generalsekretær NFF)

- Men som sagt, av hensyn til prosessen vi er inne i, ønsker vi ikke å kommentere navn. Men det vil alltid være spekulasjoner i pressen om en så attraktiv jobb, forteller Hesselberg.

Ønsker dere å tildele stillingen til en kvinne denne gang?

- Det er en del av den diskusjonen vi må ta. Men jeg er ikke opptatt av kjønn, bare av person og egenskaper.

Tidligere har diverse direktører i Tippeligaklubber blitt lansert som mulige kandidater. Men både Rune Bratseth (Sportsdirektør Rosenborg), Espen Silseth (Direktør Molde) og Bjarne Berntsen (Administrerende direktør Viking) har avkreftet sitt kandidatur.

Taus Omdal

Nåværende president Per Ravn Omdal vil i likhet med Norges fotballforbund ikke kommentere hvem som blir hans etterfølger.

- Nei, her har jeg ingen kommentar, sier Omdal til TV 2 Nettavisen.

- Men det er trist å slutte, fortsetter han.

Fortsetter i UEFA?

I tillegg til å være president i NFF, har Omdal de siste årene vært visepresident i det Europeiske Fotballforbundet (UEFA). Omdal er en kjent og respektert figur for sitt internasjonale engasjement, og lysten finnes til å fortsette jobben der.

- Om jeg fortsetter med mitt internasjonale arbeid får jeg ta stilling til senere. Jeg har synes dette arbeidet har vært veldig givende og moro, men det er et arbeidsmessig meget tungt verv. Og det er et familieaspekt her man ikke skal glemme, sier Per Ravn Omdal.

En ny president i fotballforbundet utpekes på fotballtinget 7. mars.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!