*Nettavisen* Sport.

Hvem overlever «Survival Sunday»?

Foto: Pa Photos/AFP/Scanpix (Montasje)

Hele fem lag risikerer å havne på de siste nedrykksplassene i Premier League.

22.05.11 17:59

Det store dramaet på Premier Leagues siste dag utspiller seg i definitivt i bunnen.

Selv om det heller ikke er avklart hvem av Tottenham og Liverpool som skaffer seg den siste plassen i Europa League, kan ikke det sammenlignes med statusen, stoltheten og pengene som står på spill når det skal kjempes om fornyet kontrakt i det som mange betrakter som verdens beste liga.

West Ham er allerede rykket ned, og dermed er det Blackburn, Wolverhampton, Birmingham, Blackpool og Wigan som skal kjempe for å unngå to siste nedrykksplassene.

Bare ett poeng skiller de fem lagene og målforskjellen er også uhyre jevn. Det er dermed bortimot umulig å spå hvem som vil spille Championship-fotball neste sesong.

Les også:Slik avgjøres nedrykksdramaet

Blackpool har den tøffeste kampen av nedrykkskandidatene. De møte seriemester Manchester United på Old Trafford. Birmingham har det heller ikke lett, ettersom de må til White Hart Lane for å møte Tottenham. Wigan møter Stoke borte, mens vinneren av Wolverhampton-Blackburn er sikret fornyet kontrakt.

Følg nedrykksdramaet i vårt LIVE-system fra klokken 17.00!

- Nedrykk vil være verdens ende
Blackpool har sjarmert hele mange tilskuere med sitt spill denne sesongen. Etter en meget god start på sesongen er de likevel blitt innblandet i nedrykksstriden. Frittalende Ian Holloway ønsker virkelig ikke å rykke ned.

- Det vil være verdens ende. Det vil i hvert fall føles sånn, sier Blackpool-manageren til BBC.

- Du kan ikke være fotballmanager, spiller eller ha noen med en klubb å gjøre hvis du er glad hvis du rykker ned. Alt du kan gjøre er å la støvet legge seg og gå videre, fortsetter han.

Les også:- United blir ikke straffet

Holloway vil ikke være med på at Blackpool er sjanseløse mot United. Da lagene møttes på Bloomfield Road ledet de oransje 2-0, men tapte til slutt 2-3.

- Jeg tar med meg stor motivasjon fra hvordan vi spilte mot dem tidligere i sesongen. For i 70 minutter var spilte vi praktfullt, uttaler Holloway.

- Dette skal vi faen meg klare
Blackburn ligger øverst av de fem lagene og har best målforskjell. De burde likevel få med seg poeng fra kampen mot Wolverhampton. Morten Gamst Pedersen har troa.

- Alle sammen er friske og raske, så vi burde ha en god mulighet til å vinne kampen. Alt ligger fortsatt i våre hender, skriver nordmannen på sin blogg.

- Det kommer til å bli en utrolig vanskelig kamp, men vi er nødt til å stole på oss selv. Dette skal vi faen klare, er beskjeden Gamsten gir.

HTML EMBED

Manager for motstanderlaget Wolverhampton, Mick McCarthy, er klar for kamp. Han mener at Wolves må konsentrere seg om seg selv.

- Det kommer til å bli avgjort på sesongens siste dag. Vi kan ikke gjøre mer enn å prøve å vinne vår egen kamp, sier han, ifølge AFP.

Cupgull og nedrykk?
Birmingham står ovenfor en vanskelig bortekamp mot Tottenham, og trenger helst et godt resultat. Manager Alex McLeish tror Birmingham vil klare seg.

- Jeg tror vi vil holde oss opp. Vi har vår egen strategi og vi må prøve å spille godt for å få til et positivt resultat på White Hart Lane, sier McLeish, ifølge BBC.

Klarer Birmingham å holde plassen, vil sesongen bli sett på som en suksess. Spesielt siden laget overraskende vant ligacupen tidligere i sesongen.

- Men jeg mener søndagens kamp er den største i min karriere, i hvert fall i min karriere som manager. Så kom med den, uttaler manager McLeish.

Wigan med fornyet tro
Wigan forbedret sine Premier League-sjanser betraktelig etter at de snudde 0-2 til 3-2 mot West Ham forrige helg. Manager Roberto Martinez mener seieren i den ”cupfinalen” var en vitamininnsprøyting for spillerne.

- Å vinne den første cupfinalen i den 94. minutt gir en flott følelse av seier og glede, uttaler spanjolen til BBC Radio 5.

Les også:Denne keeperen kan redde liv

- Det vil være en fenomenal prestasjon hvis man har suksess denne sesongen, fordi jeg mener at det er en av de hardeste sesongene som noensinne har vært i Premier League, legger Martinez til.

Wigan må få med seg poeng i borteoppgjøret mot Stoke for å ha mulighet til å holde seg oppe. Roberto Martinez har gitt spillerne sine målet om å vinne kampen.

- Det er enkelt, vi må være i en posisjon der vi kan konkurransedyktige mot Stoke, som er veldig sterke på hjemmebane. Vi må prøve å vinne, formaner Wigan-manageren.

Bunnen i Premier League før siste runde spilles:

15: Blackburn, 40 poeng, minus 14 i målforskjell.
16: Wolverhampton, 40 poeng, minus 19 i målforskjell.
17: Birmingham, 39 poeng, minus 20 i målforskjell.
18: Blackpool, 39 poeng, minus 21 i målforskjell.
19: Wigan, 39 poeng, minus 22 i målforskjell.
20: West Ham, 33 poeng, allerede rykket ned.

Kampene for de nedrykkstruede lagene er slik:

Manchester United - Blackpool
Stoke - Wigan
Tottenham - Birmingham
Wolverhampton - Blackburn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag