Hvem snakket om måltørke?

Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Nå scorer til og med Tarik Elyounoussi tippeligamål.

08.04.13 06:57

SOGNDAL - ROSENBORG 0-4:

Det ble mye snakk om Rosenborgs måltørke i sesongoppkjøringen før årets Tippeliga-sesong.

I løpet av åtte treningskamper klarte trønderne bare å score i én av dem, men laget klarte å karre til seg tre poeng i sesongåpningen mot Odd i Skien etter et drømmetreff av Mike Jensen.

Sist helg løsnet det imidlertid for alvor for Rosenborg, da Brann ble nedsablet med 4-0 på Lerkendal. Og på søndag fortsatte trønderne sin fantastiske scoringsform, da også Sogndal ble slått med 4-0 på Fosshaugane.

Dermed står Rosenborg med 9-0 i målforskjell og ni poeng etter tre spilte kamper i Tippeligaen.

- Særdeles sterkt
- Det var en særdeles sterk annen del av første omgang og en solid gjennomført kamp borte mot en vanskelig motstander, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2 etter kampen.

Han hadde lite å utsette på sitt lag, mens Sogndal-trener Jonas Olsson har mer å rette på etter saftkokernes forestilling på eget gress.

- Rosenborg var betydelig bedre enn oss i dag. De vant kanskje med riktige sifre også. Det er urovekkende at vi gjør de feilene vi gjør i forkant av målene, sier svensken.

Drømmestart på sesongen
Fjorårets gullvinnere, Molde, står uten et eneste poeng, mens sølvvinnerne fra Strømsgodset allerede har fem poeng opp til trønderne, som har fått den sesongåpningen de bare kunne drømme om.

Mot Sogndal tok det riktignok litt tid før målshowet kunne begynne.

Vertene hang godt med, men etter en halvtimes spill stjal «Mix» Diskerud ballen fra Per Egil Flo og fikk passet den videre til Jonas Svensson. Han fant Tobias Mikkelsen, som fra sju meter fikk en enkel jobb med å bredside inn kampens første scoring.

Keepertabbe
Og fra da av var det kun Rosenborg det handlet om.

Gjestene var uheldige som ikke doblet ledelsen før i omgangens siste ordinære spilleminutt, da Nicki Bille Nielsen utnyttet et svakt keeperspill av Sogndals sisteskanse Erik Dahlin.

Et skudd fra Tarik Elyounoussi ble blokkert, og gikk i en høy bue mot keeper. Bille Nielsen viste imidlertid sterk spenst da han kom seg høyere enn Dahlin og kunne stusse ballen i mål.

Elyounoussi var også nest sist på Rosenborgs tredje mål, bare minuttet senere, da den tidligere Fredrikstad-spilleren fyrte løs fra ti meter. Ballen gikk via en Sogndal-forsvarer og i tverrliggeren, men Jonas Svensson var først på returen og fikk æren av å sette ballen i tomt nett.

- De siste to minuttene ødela for oss. Med 0-1 til pause hadde vi hatt en mulighet, men det rotet vi dessverre bort, sier Jonas Olsson.

Elyounoussis første
Med det var kampen så å si avgjort, og andre omgang ble en ren transportetappe for Rosenborg.

Men trønderne var likevel ikke ferdig med å juble; et kvarter før full tid kunne Tarik Elyounoussi endelig feire sitt første tippeligamål for Rosenborg, da han avsluttet en god Rosenborg-kontring med å sende ballen forbi Sogndal-keeperen.

4-0-seieren betyr at Rosenborg og Aalesund er de eneste lagene med full pott etter tre runder, med førstnevnte på topp med sin overlegne målforskjell.

Helt i bunn av Tippeligaen finner vi Molde, som det eneste laget uten poeng etter tre spilte kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.