Hvem tar hjem pokalen?

Foto: Reuters/Scanpix

Etter årets finale av UEFA-cupen i Gøteborg vil et nytt navn føye seg i rekken av turneringens vinnere.

22.04.04 10:09

Newcastle - Marseille
Klokken 20.45
Vårt tips:1-0
Newcastle tar imot Marseille hjemme på St. James` Park i kveld, og franskmennenes trener, Jose Anigo, har utpekt Alan Shearer som den største trusselen.

Unik spiss
- Shearer er en unik spiss, og han er selve hjertet og sjelen i Newcastle. Han er drepende effektiv innenfor boksen, og vår utfordring blir å stoppe innlegg fra kantene, uttaler han til The Sun.

Shearer må imidlertid klare seg uten spisspartner Graig Bellamy som ble skadet mot Aston Villa i siste seriekamp. Kieron Dyer og Jermaine Jenas er også ute, mens Lee Bowyer, Shola Ameobi og Titus Bramble alle er tvilsomme.

Gjestene er uten den egyptiske spissen Ahmed Hossam, og sansynligvis også hans makker Steve Marlet. Den franske landslagsspilleren, som er på utlån fra Fulham ut sesongen, hinket av banen mot Lille i forrige serierunde, etter å ha satt inn vinnermålet.

Med to av spissene ute er Marseille svært avhengig av at formsterke Didier Drogba leverer varene på St James` i kveld.

Villareal- Valencia
Klokken 20.45
Vårt tips:1-1
Den andre semifinalen mellom Valencia og Villareal er det 19 oppgjøret mellom spanske klubber i europa-cupens historie. La Liga-leder Valencia er storfavoritt, men UEFA-cupdebutanten, som kvalifiserte seg via Intertoto-cupen, kan skilte med navn som Riquelme, Sony Anderson og den braslianske landslagsspilleren Juliano Billetti.

Den eneste på skadelisten er forsvarspiller Rudolfo Arruabarena. Valencia må klare seg uten playmaker Pablo Aimar, men trener Rafa Benites kan ellers velge fra en fulltallig stall.

I likhet med Champions League, har også UEFA-cupen bydd på en del overraskelser i år. Storklubber som Inter, Roma, Barcelona og Liverpool er allerede slått ut, og ingen av de resterende klubbene har tidligere løftet trofeet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag