*Nettavisen* Sport.

Hvert Falcao-skudd kostet United fem millioner

DYR I DRIFT: Radamel Falcao har kostet Manchester United svimlende summer. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Sjekk de sjokkrende Radamel Falcao-tallene.

Nylig ble det klart at Manchester United ikke ønsker å bruke sin opsjon på å hente Radamel Falcao fra Monaco på permanent basis.

Mannen fra Colombia har ikke fått det til i Premier League og har stort sett måttet tåle å bli benket av United-sjef Louis van Gaal.

The Independent har nå sett nærmere på hvor mye lånet av spissen har kostet United og det har ikke vært billig å ha Falcao i stallen.

Høy lønn
Prislappen for å låne spilleren var på seks millioner pund og i tillegg kom lønnen, som ikke var snau. Falcao har tjent 265.000 pund i uka - rundt tre millioner kroner per uke - under tiden på Old Trafford.

Falcao ble i United i totalt 37 uker og dermed kostet han United totalt 9,8 millioner pund - 115 millioner kroner - bare i lønnsutgifter.

Plusser vi på seks millioner pund får vi tallet 15,8 millioner pund, noe som omregnet i norske kroner er rundt 186 millioner kroner.

The Independent har videre regnet ut at siden Falcao kun scoret fire ligamål under tiden i United, kostet hvert av målene 3,95 millioner pund.

Dyre scoringer
I norske kroner er det rundt 46 millioner kroner. Spissen hadde for øvrig også like mange assists - fire.

Videre fikk Falcao 26 kamper i Premier League totalt. Det betyr at hver kamp han spilte kostet United 607.000 pund.

I NOK får vi da rundt 7,1 millioner kroner.

The Independent har også kommet fram til at Falcao spilte 1302 minutter denne sesongen i ligaen. Det betyr 12,135 pund per spilte minutt.

I NOK er det rundt 143.000 kroner per spilte minutt.

37 skudd
Til slutt skriver avisen at Falcao hadde 37 skudd totalt i ligaen og det betyr at hvert skudd kostet United 427,027 pund.

I norske kroner: Rundt 5 millioner kroner per skudd.

En annen britisk avis, The Mirror, skriver for øvrig tirsdag at Chelsea skal være ute etter Falcao og at spissen er åpen for en overgang.

Colombianeren skal være villig til å gå ned i lønn for å spille for londonklubben den kommende sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.