RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvilket comeback!

Foto: AP
Sist oppdatert:
- Det største jeg har opplevd, sa en tårevåt Eduardo etter Arsenal-comebacket.

Arsenal - Cardiff 4-0:

Det nærmer seg et år siden Arsenals kroatiske (brasilianskfødt) spiss Eduardo da Silva ble taklet av Birminghams Martin Taylor. De aller fleste som følger engelsk fotball husker de dramatiske bildene av taklingen.

Eduardo brakk foten og fikk ankelen ut av ledd og var ute i lang tid. Mange mente skaden var karrieretruende og Arsene Wenger krevde at Taylor og andre brutale fotballspillere måtte stenges ut i lang tid.

Men om Arsenal-karrieren til Eduardo har vært i dvale i skadeperioden, blåste kroaten for alvor liv i den mandag kveld.

Etterlengtet opptur
Et hardt prøvet Arsenal er i ferd med å bli hektet av i ligaen. I tillegg har de nettopp fått Emmanuel Adebayor ute på ubestemt tid med strekk på baksiden av låret. Med lagets hjerne, Cesc Fabregas allerede ute med en kneskade, har Arsenal vaklet seg gjennom de siste månedene.

Men nå kan det se ut til at londonlaget får seg et sårt tiltrengt pust i ryggen.

For Eduardo brukte ikke lang tid på å minne publikum på Emirates om hva han kan gjøre på fotballbanen. Tjue minutter var spilt da Eduardo spilte fri Carlos Vela. Mexicaneren Vela slå ballen inn i feltet, der Eduardo nå var kommet. Kroaten headet ballen kontant i nettet og ga Arsenal ledelsen 1-0.

Snaue kvarteret senere fikk Arsenal corner. Samir Nasri tok corneren og inne i feltet ruvet en annen Arsenal-angriper, som også var sugen på å vise seg frem. Danske Nicklas Bendtner headet vakkert i mål og ga Arsenal en velfortjent 2-0 ledelse.

Arsenal dominerte den første omgangen og kunne like gjerne ledet med flere mål.

Eduardo x2
Etter hvilen fortsatte Arsenal å kjøre kampen. Men det skulle gå et kvarter før det ga tellende resultat.

Nok en gang var det Eduardo som var sentral. Spissen ble lagt ned inne i feltet og dommer Gavin Rae så seg nødt til å belønne fellingen med Arsenal-straffe.

Den tok Eduardo selv og fullbyrdet comebacket med sin andre scoring for kvelden. Noen minutter senere var Eduardo ferdigspilt for dagen og inn kom en annen angrepsspiller. Robin Van Persie er heller ikke en ueffen angriper og nederlenderen skulle sørge for å komme seg på scoringslista før kvelden var omme.

For i det 89.minutt ble Van Persie spilt fri og alene med keeper satte han ballen mellom bena på målvakten. 4-0 til Arsenal og en fortjent seier. Dermed ble det avansement for Wengers gutter. FA-cupen kan fort vise seg å være den tittelen Arsenal har størst sjanse for å klare.

- Dette var den beste dagen i livet mitt, oppsummerte Eduardo etterpå.

- Det var stort å score. Veldig følelsesladet. Ja, det var en tåre du så i øyet mitt. Jeg feiret ved å kysse bryllupsringen min siden kona mi, datteren min og familien har støttet meg gjennom alt som har skjedd, la han til.

Arsenal på vei mot storform?
Men enda viktigere enn avansementet er nok det faktum at Arsenal viste prov på sin velkjente angrepsfotball. For etter en tregere periode kunne det se ut til at londonlaget er i ferd med å finne seg selv.

Og når kanoner som Van Persie, Bendtner og kveldens comeback-kid, Eduardo, viser at de vet hvor målet står, kan Arsenal fort bli farlige resten av denne sesongen. Tar man med i betraktningen at også Andrei Arsjavin er Arsenal-spiller, begynner det å se mye lysere ut for den gråhårede franskmannen som styrer skuta på Emirates.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere