RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hvis du ikke gir deg i RBK, tar vi familien din!»

NY BOK: I sin nye bok, som kommer ut onsdag, forteller Oly By Rise blant annet om truslene han mottok etter cupfinalen i 1991.
NY BOK: I sin nye bok, som kommer ut onsdag, forteller Oly By Rise blant annet om truslene han mottok etter cupfinalen i 1991. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Ola By Rise forteller om truslene i sin nye bok.

Onsdag gir Ola By Riise ut en bok om sine opplevelser i norsk fotball, fra han debuterte som Rosenborg-spiller på 70-tallet til ha ga seg som assistent på det norske landslaget i fjor.

I boka, som har fått tittelen «Ballens bane» skriver den tidligere keeperen blant annet om truslene han og familen mottok etter at han ble syndebukk i cupfinalen mot Strømsgodset i 1991.

- Tar familien din
Noen dager etter cupfinalen ble By Rise oppring fra en telefonkiosk, og en ukjent stemme sa følgende:

«Hvis du ikke gir deg i RBK nå, tar vi familien din!» Så ble røret lagt på. Mannen ringte dagen etter også, for å forsikre seg om at jeg hadde oppfattet budskapet.»

Overfor Adresseavisen utdyper By Rise hvordan han opplevde truslene mot familien.

- Jeg tenkte først på ikke å si noe til familien, men anså truslene som så alvorlige at jeg ikke hadde noe valg. Når noen sier at de vil ta ungene dine, så er det en relativt utilslørt drapstrussel. Vi måtte også varsle barnehagen den gangen om alvoret, og gjøre reell vurdering på hva dette gjorde med oss, sier By Riise til Adressa.

Nye trusler
Sammen tok familen en avgjørelse om ikke å la truslene prege hverdagen. Den gamle keeperkjempen var klar på at det ikke var riktig måte å avslutte karrieren på. Noen måneder senere kom nye trusler.

«Jeg var borte på treningsleir, og svigermor Mimmi var på helgebesøk som stand-in. Hun hadde stått opp tidlig med ungene så Grethe skulle få sove ut. Da ringte telefonen, og en truende mannsstemme beskrev de store vinduene på baksida av huset vårt i detalj, der det var ferske spor i snøen. Mimmi ble livredd og vekket Grethe. (…) Kanskje var det en medvirkende årsak til at vi tre år senere solgte det store huset i skogkanten på Jakobsli og flyttet tilbake til trygge Angelltrøa» skriver han i boken.

Til Adresseavisen sier By Rise at han aldri har opplevd noe lignende verken før eller etter hendelsen i 1991.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere