*Nettavisen* Sport.

Hvor ble 800 millioner av?

Foto: AFP/ Scanpix

Pengene renner inn på Manchester Uniteds konto, men lite går til spillerkjøp.

23.07.09 15:29

Manchester United har så langt bare brukt en liten del av de 800 millionene som ble tilgjengelig etter salget av Cristiano Ronaldo.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Fire nysigneringer er status så langt: Antonio Valencia, Michael Owen, Gabriel Obertan og Mame Biram Diouf. Antonio Valencia kostet rundt 200 millioner, og det er stort sett alt United har brukt av penger.

Ingen storkjøp
Storkjøpene har latt vente på seg. Alle forventet at stjerner som Franck Ribery, Karim Benzema og David Villa skulle ta veien til Old Trafford. Utenom Michael Owen, har man istedenfor fått spillere som har stjernepotensiale. På lang sikt.

Spekulasjoner har rast om det er eierne som putter pengene i egen lomme for å finansiere gjelden på seks milliarder, eller om det er Ferguson selv som er avventende.

Glazer-familien, som eier Manchester United, nekter imidlertid for at de har hindret manager Alex Ferguson i å bruke opp de 800 millionene han fikk for salget av Ronaldo.

- Manageren har en betydelig sum med penger tilgjengelig for investering hvis han ønsker det, sier Teshin Nayani, Glazer-familiens talsmann til Daily Star.

- Forsinkelsen skyldes at manageren ikke har funnet spillere som han mener passer inn i United. Det vil si spillere som er motiverte for å spille for klubben. Du vil ikke ha leiesoldater og betale store summer for spillere som ikke er villige til å gi alt.

Håndterbar gjeld
Nayani fastholder at gjelden, som betales ned med rundt 430 millioner i året, er håndterbar selv uten inntekter fra spillersalg.

- Poenget er at pengene triller inn hos Manchester United, og det er sikkert, fordi midt i globaliseringen og veksten av middelklassen i India og ellers i Østen, er det en stor interesse for fotball som vi er en del av, sier Nayani til Guardian.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.