RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor ble du av, Lionel Messi?

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Hele Barcelonas stjernegalleri bør meldes savnet.

BARCELONA - INTER 1-0 (2-3 SAMMENLAGT): Millioner av fotballelskere gledet seg til onsdagens returkamp mellom Barcelona og Inter i Champions Leagues semifinale - en kamp hvor Barcelona skulle by på nok en oppvisning i kreativitet, vidunderlige finter, smarte løp og frekke stikkballer.

Millioner av fotballelskere ble snytt.

Selv om Inter spilte med ti mann i nesten tre fjerdedeler av tiden på Camp Nou, var Lionel Messi og Barcelona merkverdig stillestående og tafatte mot José Mourinhos italienske lag. Den regjerende mesteren Barcelona røk dermed ut med 2-3-tap sammenlagt.

Nøytraliserte Messi
- Dette er en ufattelig glede! Jeg har vunnet Champions League (med Porto i 2004), men jeg må si at dette var enda bedre, sier Mourinho til Rai TV.

Inter-treneren tok helt av etter at kampen ble blåst av.

- Han skrek og det var et følelsesladet øyeblikk. Vi forsvarte oss veldig bra med ti mann så lenge, sier nederlenderen Wesley Sneijder til ITV1.

Inter nøytraliserte Lionel Messi på en utmerket måte over to kamper, og Sneijder innrømmer at dette hele tiden var hovedfokuset til Inter.

- Du kunne se det i kveld. Vi lå veldig kompakt, kjempet for hver meter og ga alt. Det var dette vi snakket om før kampen. Jeg sa før kampen at Mourinho alltid har en taktikk for å ødelegge for motstanderen. Vi gjorde det i Milano og vi gjorde det i kveld, sier Sneijder.

Herlig av Pique
Barcelona måtte vinne minst 2-0 for å avansere til finalen i Madrid 22. mai, men da klokken passerte 80 minutter hadde Josep Guardiolas gutter bare levert ett skudd på mål.

Ett eneste skudd på mål på 80 minutter! Inter hadde for øvrig null ...

Bojan Krkic hadde en kjempesjanse til å gi Barcelona 1-0 i det 82. minutt, men headet utenfor fra seks meters hold.

To minutter senere tok midtstopperen Gerard Pique ansvar og gikk opp i angrep. Han sto kanskje i offside - det er vanskelig å bedømme, selv ut ifra tv-bildene - da han mottok ballen, men dommeren lot det gå.

Pique fintet vekk både keeper og en forsvarer med en tverrvending og kunne deretter enkelt trille ballen inn i det tomme målet.

Snytt for 2-0-målet
Den tidligere Manchester United-spillerens herlige scoring var en påminnelse om hva publikum stort sett ble snyttt for onsdag kveld.

På overtid satte Barcelona ballen i mål for andre gang, Bojan var sistemann på ballen, men dommeren blåste feilaktig for hands på Yaya Touré.

Ivorianeren ble truffet i magen og dersom ballen var borti hånden, var det i alle fall ikke bevisst og derfor heller ikke hands.

- Den ballen blir jo skutt i magen på Touré og avgjørelsen er selvfølgelig feilaktig, konstaterer Viasats fotballekspert Erik Solér.

Døden nær?
Like før halvtimen var spilt ble Inter redusert til ti mann. Thiago Motta hadde allerede fått gult kort for en felling av Daniel Alves etter ti minutter, og denne gang ble han straffet for å ha skjermet ballen ved å strekke ut hånden og treffe Sergio Busquets i halsregionen.

Det var ikke hardt nok til å kunne kalles et slag, men Barcelonas midtbanespiller kastet seg ned på gressmatten som om en eksekusjonspelotong hadde fyrt løs på ham.

Den belgiske dommeren Frank de Bleeckere var nådeløs og ga Motta direkte rødt kort.

- Det var ikke engang gult kort, mener Solérs ekspertkollega Rune Bratseth, og har sannsynligvis rett i det.

De fleste dommere ville nok ha nøyd seg med å gi Barcelona et frispark.

Det gjenstår å se om Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i ettertid vil straffe Sergio Busquets for hans kvalmende dramatisering av episoden. En så herlig underholdende og folkevennlig klubb som Barcelona burde sørge for at spillerne holdt seg for gode til slikt.

Tamt og stillestående
Pedro kom til en anstendig sjanse midtveis i første omgang, og Lionel Messi så et godt skudd bli reddet av Cesar etter en drøy halvtime, men ellers ble Barcelona stående altfor stille mot den betongmuren som José Mourinho hadde plassert på Inters banehalvdel.

Denne utgaven av Barcelona minnet faktisk mer om tiden før Josep Guardiola overtok trenerjobben enn hva vi har sett de siste par årene.

Ved nærmere ettertanke minnet det kanskje aller mest om den bevegeligheten man kunne se i kampen mellom Tyskland og Hellas i Monty Python-sketsjen «Internasjonal filosofi»:

(Artikkelen fortsetter)

Xavi og de andre Barcelona-spillerne nektet å gå på løp uten ball, trillet den i stedet fram til 20-25 meter, før den ble spilt ut mot en av vingene, som igjen sendte ballen inn i betongmuren foran målet til Cesar.

Det ble med andre ord enkelt for Inter å forsvare seg. Barcelona hadde til slutt bare fire skudd på mål.

Milanoklubben møter Bayern München på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid 22. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere