Hvorfor sitter denne mannen på benken?

Foto: Alex Livesey / Getty / All Over Press

Ivan Klasnic kan redde Bolton fra nedrykk.

BOLTON - QPR 2-1: Han er toppscorer i Bolton Wanderers, men det er ikke nok til å gi ham managerens tillit. Lørdag scoret han likevel det avgjørende målet da Bolton vant «sekspoengskampen» mot Queens Park Rangers, et annet lag som kjemper febrilsk for å unngå nedrykk.

Manager Owen Coyle beholdt Ivan Klasnic på benken i 82 minutter, men de få minuttene 32-åringen fikk spille, var nok til at han rakk å bli matchvinner.

Viste manageren
Det sto 1-1 helt til Rio Miyachi spilte fri Ivan Klasnic med bare 3-4 minutter igjen av ordinær tid. Klasnic avsluttet iskaldt, før han fulgte opp med en intens feiring.

- Feiringen handler om at han har vist at «jeg er toppscorer her. Dette er hva jeg kan gjøre», sier TV 2s Premier League-ekspert Peter Beagrie.

Klasnic har i så fall et gyldig poeng.

Den Hamburg-fødte kroaten har bare startet 26 ligakamper for Bolton siden han kom fra Nantes, først på lån i 2009 og deretter permanent i 2010, men han står likevel oppført med 19 mål etter lørdagens nettkjenning.

Overså scoring
Bolton lå nest sist i Premier League før kampen mot QPR, men klatret forbi londonlaget med denne trepoengeren. Dette er to av de fem lagene som ser ut til å måtte gjøre opp seg imellom om hvem som må ta den tunge veien ned til The Championship. De tre andre er Blackburn, Wolves og Wigan.

QPR har for øvrig ekstra god grunn til å være skuffet. En corner fra Joey Barton ble headet knallhardt i mål fra Clint Hill. Boltons keeper Adam Bogdan stoppet ballen først en snau halvmeter bak målstreken, men det holdt overraskende nok til å overbevise dommerne om at ballen ikke var i mål.

Det skulle altså stått 1-0 til QPR, og alle som følger med på fotball vet hvor viktig det første målet er. I stedet tok Bolton ledelsen, gjennom Darren Pratley, med en heading åtte minutter før pause.

Djibril Cissé utlignet til 1-1 like etter pause, og ga QPR en slags poetisk rettferdighet ettersom han sto i offsideposisjon da pasningen kom fra Shaun Wright-Phillips.

Faktum er likevel at QPR ble snytt for et ledermål. Hvorvidt det ble avgjørende eller ikke, er selvsagt vanskelig å si, selv om all statistikk viser at det laget som tar ledelsen i kamper ofte ender opp med å vinne disse kampene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag